Αυξημένη επιτήρηση των ελληνικών συνόρων αποφάσισε το ΓΕΕΘΑ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

Αυξημένη επιτήρηση των ελληνικών συνόρων αποφάσισε το ΓΕΕΘΑ μετά τις δηλώσεις Ερντογάν


Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, ύστερα από τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες διατύπωσε την απειλή ότι η Ελλάδα θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν η Τουρκία αποφασίσει να ανοίξει τα σύνορά της για την έξοδο προσφύγων και μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων, υπό το φως των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν περιλαμβάνουν αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, αυξημένα ποσοστά επιφυλακής σε όλες τις ακριτικές μονάδες, καθώς και αναφορά οποιουδήποτε ασυνήθιστου περιστατικού που υποδηλώνει αύξηση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων, το ΓΕΕΘΑ είναι σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".