Κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την απογευματινή πορεία, που θα καταλήξει μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Από το πρωί εκατοντάδες πολίτες, φορείς και κόμματα καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, του οποίου οι πύλες είναι ήδη ανοιχτές.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται επί ποδός 6.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ληφθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και έχουν κλείσει συγκεκριμένοι σταθμοί του Μετρό.

Παράλληλα, από αέρος, ελικόπτερα και drones της αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ θα ελέγχονται ταράτσες κτηρίων. Επιπλέον, τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, έτοιμα να επέμβουν εάν χρειαστεί.

To μήνυμα του Πολυτεχνείου έχει εντυπωθεί στη συλλογική μας συνείδηση, είπε ο Κ. Κενεβέζος

Τη διαχρονικότητα του μηνύματος του Πολυτεχνείου ως συμβόλου αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέδειξε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, σε δήλωσή του για τη σημερινή επέτειο.

«Τιμούμε σήμερα την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού Αγώνα του φοιτητικού κινήματος, που προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία τελικά κατέρρευσε λίγους μήνες μετά, υπό το βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Κενεβέζος.

Όπως είπε, με τη σημερινή επέτειο τιμώνται οι νέοι «που ύψωσαν τη φωνή τους, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα υψηλά ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

«Το μήνυμα των παιδιών του Πολυτεχνείου έχει εντυπωθεί στη συλλογική μας συνείδηση ως το σύμβολο της αντιδικτατορικής αντίστασης, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία, στη μόρφωση και την αξιοπρέπεια», κατέληξε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".