Την εμβάθυνση της συνεργασίας συμφώνησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας

Την εμβάθυνση της συνεργασίας συμφώνησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας


Τη βούληση για εμβάθυνση της τετραμερούς συνεργασίας και την κοινή τους δέσμευση για προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, εκφράζουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, και της Γαλλίας Ζαν Υβ Λε Ντριάν, στο κοινό ανακοινωθέν τους, μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν τους, η σημερινή τετραμερής συνάντηση επικεντρώθηκε στη συζήτηση «των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή, υπό το φως των πολλαπλών προκλήσεων που επηρεάζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Οι τέσσερις Υπουργοί υπογραμμίζουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των χωρών τους, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

«[Υ]πογραμμίσαμε τον στρατηγικό χαρακτήρα της σχέσης μας, που θέτει ισχυρά θεμέλια για μια αναβαθμισμένη συνεργασία σε πολλούς τομείς», αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν.

Παράλληλα, οι τέσσερις Υπουργοί τονίζουν τη σύγκλιση απόψεων που κατεγράφη σε σχέση με την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και την κοινή τους βούληση να εμβαθύνουν τη συνεργασία σε μια σειρά τομέων, όπως η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπιση της πανδημίας και το μεταναστευτικό.

«Συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και στη συνολική οικονομική ανάπτυξη, στην οποία όλοι προσβλέπουμε, με πλήρη σεβασμό στο υπάρχον νομικό πολυμερές πλαίσιο», καταλήγει το κοινό ανακοινωθέν.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".