Με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών η είσοδος στην Ελλάδα

Με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών η είσοδος στην Ελλάδα


Νέα δεδομένα ανακοίνωσε η Ελληνίδα αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σχετικά με την ταξιδιωτική οδηγία που αφορά τα τεστ για την είσοδο στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Γκάγκα στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών (αντί 48 ωρών όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), ή rapid test 24 ωρών.

Τα τεστ αφορούν όλους όσοι είναι άνω των 5 ετών.

Δεκατέσσερα νέα στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Συνολικά 14 νέα στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Πρόκειται για 3 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στις Περιφερειακές Ενότητες του Λασιθίου, του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Ηρακλείου και 11 εγχώρια κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του Λασιθίου (7), της Λακωνίας (3) και του Ηρακλείου (1).

Υπενθυμίζεται ότι άλλα 3 κρούσματα είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες φτάνοντας συνολικά τα 17 κρούσματα μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφονται 96 νέοι θάνατοι, ενώ στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 692 διασωληνωμένοι ασθενείς. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 4.696

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".