Νέα μέτρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης

Νέα μέτρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης


Μια σειρά νέων μέτρων, υπό το βάρος της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα βασίζονται στις εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και θα έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, με πιθανότητα επέκτασής τους.

Τα μέτρα αφορούν τη λειτουργία της εστίασης και των γηπέδων, την αύξηση του ποσοστού της τηλε-εργασίας, τη χρήση μασκών, καθώς και τα επισκεπτήρια των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την εστίαση και ευρύτερα τους χώρους διασκέδασης, από τις 3 Ιανουαρίου θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και ο μέγιστος αριθμός καθήμενων ανά τραπέζι ορίζεται στα έξι άτομα. Οι όρθιοι πελάτες δεν θα επιτρέπονται, ενώ υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων να σταματά η μουσική.

Υποχρεωτική θα καθίσταται η μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95 – FFP2) ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, τα μέσα μεταφοράς, καθώς και για το προσωπικό εστίασης.

Όσον αφορά τη λειτουργία των γηπέδων, προβλέπεται μείωση της πληρότητάς τους στο 10%, με πλαφόν 1.000 άτομα.

Οι επισκέψεις σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο με pcr test 48 ωρών. Παράλληλα, στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τέλος, αναφορικά με την τηλε-εργασία θα εφαρμοστεί σε ποσοστό έως 50% και κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, η εφαρμογή της νέας δέσμης μέτρων πραγματοποιείται υπό το βάρος της νέας μετάλλαξης Όμικρον, η οποία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο ίδιος, αυτή τη στιγμή δεν παρατηρείται «ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022».

Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε ειδικά και στην ηλικιακή κατηγορία των νέων, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους με τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς τους, ειδικά τους άνω των 60, διενεργώντας τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους πριν από οποιεσδήποτε συναντήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".