Μειωμένη η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων έναντι της «Όμικρον», είπε η Μ. Θεοδωρίδου

Μειωμένη η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων έναντι της «Όμικρον», είπε η Μ. Θεοδωρίδου


Τη σημασία τρίτης δόσης για την επίτευξη αποτελεσματικότερης προστασίας έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον», η οποία εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα, ανέδειξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η ίδια, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων έναντι της «Όμικρον» παρουσιάζεται μειωμένη, σε σύγκριση με άλλες μεταλλάξεις, ενώ χαρακτήρισε την τρίτη δόση ως κλειδί για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μετάλλαξης. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι γνωστή η διάρκεια της προστασίας που προσφέρει η τρίτη δόση.

Αναφερόμενη σε βρετανική μελέτη με 815 ασθενείς, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έδειξαν ότι η 3η δόση προφυλάσσει κατά 90% από την εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι η πραγματικότητα εξελίσσεται παράλληλα με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ ανέφερε ότι «το 2022 είναι το τρίτο έτος της πανδημίας και για αυτό το κάθε κράτος οφείλει να διασφαλίσει την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών».

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στο γενικό πληθυσμό ανέρχεται σε 67,3%. Όπως σημείωσε, συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.600.000 εμβολιασμοί, με το 71,3% του πληθυσμού έχει κάνει μία δόση και το 67,3% να έχει κάνει τις δύο δόσεις. Την αναμνηστική δόση έχει κάνει το 62% εκ των δικαιούχων.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".