Οι δηλώσεις Ζαχάροβα δεν συνάδουν με τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις Ζαχάροβα δεν συνάδουν με τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ


Ως απαράδεκτες χαρακτηρίζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα για τη στάση που τηρεί η Ελλάδα απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αντίστοιχα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εκφράζει τη δυσφορία του και για τις αναρτήσεις της ρωσικής Πρεσβείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Αλέξανδρος Παπαϊωάννου τονίζει ότι οι δηλώσεις της κ. Ζαχάροβα «δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας».

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

«Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων. Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης», ανέφερε ο ίδιος.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες». «Δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".