Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων ήταν τελικά το ύποπτο κρούσμα στην Κεφαλονιά

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων ήταν τελικά το ύποπτο κρούσμα στην Κεφαλονιά


Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων έδειξαν τα τελικά αποτελέσματα του 29χρονου Άγγλου τουρίστα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» στην Αθήνα, και θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα.

Ο 29χρονος, ο οποίος μαζί με τη σύντροφό του είχαν μεταφερθεί με ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες από την Κεφαλονιά στο «Αττικόν Νοσοκομείο», εξετάστηκε από τον καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα και διαπιστώθηκε ότι πάσχει, τελικά, από ανεμοβλογιά.

Ο 29χρονος φέρει δερματικά εξανθήματα και οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το θεώρησαν ύποπτο για τη νόσο που έχει δημιουργήσει αναστάτωση με τη σταδιακή εξάπλωση της σε ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Σημειώνεται, ότι οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των Πιθήκων σε γειτονικές χώρες. Ο ΕΟΔΥ αναμένεται να εφαρμόσει τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με το κρούσμα να τίθεται σε καραντίνα 21 ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".