Συντριβή αεροσκάφους τύπου Antonov πάνω από την Καβάλα

Συντριβή αεροσκάφους τύπου Antonov πάνω από την Καβάλα


Aεροσκάφος τύπου Antonov μεταφοράς φορτίου (cargo) συνετρίβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομο απογειώθηκε από τη Σερβία με κατεύθυνση την Ιορδανία και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μετέφερε επικίνδυνο φορτίο.

Ο πιλότος του είχε ζητήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, λόγω σοβαρού προβλήματος στον κινητήρα. Έκτοτε χάθηκε το σήμα του.

Από το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος πραγματοποιούνται εκτενείς έρευνες

Στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος έσπευσαν κλιμάκια της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ενώ από την ώρα της συντριβής και μετά ακούγονται εκρήξεις και υπάρχει διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού έκοψε καλώδια ρεύματος κατά την πτώση του.

10:15 Ανησυχία για το υλικό που μετέφερε το Antonov, που συνετρίβη στην Καβάλα

Έντονη ανησυχία επικρατεί από το πρωί της Κυριακής για το υλικό που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov το οποίο συνετρίβη κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου.

Το αεροπλάνο, με οκταμελές πλήρωμα, ουσιαστικά εξαφανίστηκε, μετά την πτώση του, ενώ στο σημείο έχει βρεθεί ουσία άγνωστης προελεύσεως που ανησυχεί τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι θα διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ τμήμα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής – Βιολογικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα προκειμένου να εξεταστεί τι ακριβώς μετέφερε το αεροσκάφος.

Παράλληλα, έχει δοθεί ισχυρή σύσταση οι κάτοικοι να κλείσουν τις πόρτες και να μην μετακινηθούν.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, με δηλώσεις του, εξέφρασε με επίσημο τρόπο την ανησυχία για το πυρομαχικό υλικό που μετέφερε το αεροσκάφος, το οποίο ζύγιζε τόνους. «Το βασικό ερώτημα είναι αν το υλικό που μετέφερε το αεροπλάνο που έπεσε είναι επικίνδυνο ή ακόμα περισσότερο επικίνδυνο. Αυτό θα το φωτίσουν οι επιστήμονες. Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και χημικοί του στρατιού αλλά και πυροτεχνουργοί που είναι ήδη εδώ. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή μέχρι να γίνει η εκτίμηση των ειδικών, Υπάρχει ανησυχία», σχολίασε ο περιφερειάρχης.

Για το ενδεχόμενο εκκένωσης της περιοχής, σχολίασε ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει φωτιά, δεν νομίζω ότι θα πάρουμε μία τέτοια απόφαση. Αν υπάρξει φωτιά ή καπνός, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".