Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνουμε πώληση των F-16 σε Τουρκία όσο συνεχίζει τις απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο

Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνουμε πώληση των F-16 σε Τουρκία όσο συνεχίζει τις απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο


«Αυτό που έχουμε δει είναι μια Τουρκία που απειλεί μια άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, την Ελληνική Δημοκρατία και την απειλεί χωρίς δικαιολογία, χωρίς αιτία», σημειώνει ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν θα προχωρήσει σε έγκριση της πώλησης F-16 στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι στο μυαλό του «θα ήταν προβληματικό να πουληθεί στρατιωτικό υλικό, όταν η Τουρκία προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και όταν εκδηλώνει ξεκάθαρα ξανά και ξανά κάποιες από τις προθέσεις της».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η πώληση των F-16 μπορεί να γίνει μόνο αν η Άγκυρα εγκαταλείψει την επιθετική της στάση απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο «όσο και άλλες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι αντίθετες στα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας ασφάλεια».

O Αμερικανός Γερουσιαστής με αφορμή τη στάση του Στέιτ Ντιπάρμεντ που καλεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία να ρίξουν τους τόνους ή να βρουν ένα ειρηνικό τρόπο επίλυσης των διαφορών του, αναφέρει ότι «δεν είναι αποδεκτό αυτό όταν είναι η μία και μόνο η μία πλευρά που επιτίθεται».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".