Skip to main content
Επηρεάζονται πτήσεις από και προς Κύπρο λόγω τεχνικού προβλήματος στο FIR Αθηνών

Επηρεάζονται πτήσεις από και προς Κύπρο λόγω τεχνικού προβλήματος στο FIR Αθηνών


Το πρόβλημα στο FIR Αθηνών, λόγω τεχνικού ζητήματος, επηρεάζουν και πτήσεις από και προς την Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζονται τρεις πτήσεις επί του παρόντος. Συγκεκριμένα δύο αναχωρήσεις (Aegean και Sky) και μία άφιξη (Aegean). Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ ο αριθμός των επιβατών αυτών των πτήσεων που επηρεάζονται ανέρχεται σε περίπου 500 άτομα.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο Πάφου υπάρχει προγραμματισμένη πτήση για Αθήνα το απόγευμα στις 16:20 (Ryan Air) η οποία αναμένεται να επηρεαστεί εάν δεν επιλυθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπάρχει.

Όσον αφορά άλλες πτήσεις οι οποίες θα περνούσαν πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο με προορισμό την Κύπρο, όπως λέχθηκε στο ΚΥΠΕ, οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται στη διαδικασία να αλλάξουν τα πλάνα πτήσεων για να πετάξουν τα αεροσκάφη ακολουθώντας άλλη διαδρομή και αποφεύγοντας το FIR Αθηνών.

Το επιβατικό κοινό καλείται όπως παρακολουθεί τις ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών.

12:39 Κλείσιμο εναέριου χώρου Ελλάδας: Να επικοινωνούν με αεροπορικές εταιρείες καλεί επιβάτες το Υπ. Μεταφορών

Οι επηρεαζόμενοι από το προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ελλάδας επιβάτες πτήσεων καλούνται να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες πριν μεταβούν στα αεροδρόμια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο ενημερώνει για το προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στις ραδιοσυχνότητες, σημειώνοντας πως λόγω αυτού επηρεάζονται όλες τις πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και οι πτήσεις που υπερίπτανται πάνω από το FIR Αθηνών.

«Για αποφυγή ταλαιπωρίας, καλούνται οι επηρεαζόμενοι επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες για περαιτέρω ενημέρωση πριν μεταβούν στα αεροδρόμια», καταλήγει το Υπουργείο Μεταφορών, στην ανακοίνωσή του.

17:44 Σταδιακή αποκατάσταση σημειώνεται στα ελληνικά αεροδρόμια

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στα ελληνικά αεροδρόμια μετά το μπλακ αουτ της Κυριακής που δημιουργήθηκε λόγω του προβλήματος στις συχνότητες στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδος, λίγο μετά τις 16:00 αυξάνεται η χωρητικότητά στον εναέριο χώρο σε 45 αεροσκάφη από 35 την ώρα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές οι προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση των τεχνικών προβλημάτων συνεχίζονται», ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πτήση τους, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία.

18:32 Επηρεάστηκαν 12 πτήσεις προς και από τα κυπριακά αεροδρόμια λόγω προβλήματος στο FIR Αθηνών

Συνολικά 12 πτήσεις από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια και 4 χιλιάδες άτομα επηρεάστηκαν λόγω του τεχνικού προβλήματος στο σύστημα του FIR Αθηνών ανέφερε πηγή από την διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων Hermes Airports.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα δέχεται πτήσεις με πολύ αργούς ρυθμούς.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αρκετή καθυστέρηση.

Το επιβατικό κοινό καλείται όπως παρακολουθεί τις ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών.

Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά άλλες πτήσεις οι οποίες θα περνούσαν πάνω από τον ελλαδικό εναέριο χώρο με προορισμό την Κύπρο οι αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν τα πλάνα πτήσεων για να πετάξουν τα αεροσκάφη τους ακολουθώντας άλλη διαδρομή και αποφεύγοντας το FIR Αθηνών.

Υπάρχουν συμπατριώτες μας οι οποίοι έχουν αποκλειστεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν μπορούν να βρουν πτήση για να επιστρέψουν σήμερα στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση