• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Το Ισραήλ κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη να αποχωρήσει από τη χώρα

Forum Athletic Dept

Το Ισραήλ κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη να αποχωρήσει από τη χώρα

Το Ισραήλ κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ να αποχωρήσει από τη χώρα έπειτα από την έκκληση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στον Πρέσβη του Ισραήλ να αποχωρήσει από την Τουρκία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την εξέλιξη ως “αντίποινα από το Ισραήλ”.

Νωρίτερα, η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Άγκυρα. Συγκεκριμένα, η Τουρκία ζήτησε σήμερα από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τη χώρα προσωρινά, σε ενδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων χθες, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος. Ο πρεσβευτής Εϊτάν Ναέχ κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε να «επιστρέψει στη χώρα του για κάποιον καιρό», δήλωσε ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών την επομένη της απόφασης της Τουρκίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις. Ο Ναέχ υπηρετεί στην πρεσβεία στην Άγκυρα από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο Νετανιάχου έχει στα χέρια του το αίμα των Παλαιστινίων, λέει ο Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου έχει στα χέρια του το αίμα των Παλαιστινίων και δεν μπορεί να καλύπτει τα εγκλήματά του, κάνοντας επίθεση στην Τουρκία, αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη ότι “ο Νετανιάχουν είναι ένας Πρωθυπουργός κράτους απαρτχάιντ, ο οποίος έχει κατακτήσει τη γη ανυπεράσπιστων ανθρώπων για πάνω από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. “Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις 10 εντολές”, αναφέρει στο τουίτ του.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media