Skip to main content
DiscoverEU: 20.000 ταξιδιωτικές κάρτες σε νέους 18 ετών για να ανακαλύψουν την Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι

DiscoverEU: 20.000 ταξιδιωτικές κάρτες σε νέους 18 ετών για να ανακαλύψουν την Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι


Τον νέο γύρο αιτήσεων για ταξιδιωτικές κάρτες στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU, για νέους ηλικίας 18 ετών που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 28 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, οι αιτούντες πρέπει να είναι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2019, να είναι πολίτες της ΕΕ και να προτίθενται να ταξιδέψουν μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Οκτωβρίου 2020 για διάστημα που δεν υπερβαίνει τις 30 ημέρες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας (σε αυτό το link: https://europa.eu/youth/discovereu_el) μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2019. Aμέσως μετά μια επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες. Οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της επιλογής, που θα βασιστεί σε ένα κουίζ γενικών γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο του 2020.

Οι επιτυχόντες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων. Κατά κανόνα θα μετακινούνται με τρένο. Ωστόσο, για να υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ολόκληρη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή πλοία ή, κατ` εξαίρεση, το αεροπλάνο. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής νέων ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά.

Μετά τον νέο γύρο που ξεκίνησε σήμερα, η Επιτροπή σχεδιάζει να δρομολογήσει ακόμη έναν γύρο αιτήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες του DiscoverEU μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε οργανωμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και να λάβουν ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο για να καταγράψουν τις εμπειρίες τους. Κάθε χρόνο οι δραστηριότητες του DiscoverEU έχουν ένα θέμα που σχετίζεται με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι σήμερα η Κομισιόν έχει χορηγήσει 50.000 ταξιδιωτικές κάρτες στο πλαίσιο τριών γύρων υποβολής αιτήσεων στους οποίους συμμετείχαν 275.000 νέοι και νέες. Ο νέος γύρος θα επιτρέψει σε ακόμη 20.000 νέους να συμμετάσχουν στο DiscoverEU.

Ο Επίτροπος κ. Τιμπόρ Νάβρατσιτς, αρμόδιος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, δήλωσε: "Εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο το DiscoverEU προσφέρει στους νέους της Ευρώπης νέες ευκαιρίες να ανακαλύψουν την ήπειρό τους. Με μεγάλη μου χαρά βλέπω με πόσο ενθουσιασμό έχουν ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία, σχηματίζοντας μια πραγματική κοινότητα με τους συνταξιδιώτες τους αλλά και άλλους ανθρώπους. Καλώ τους νέους από κάθε περιοχή της Ευρώπης να υποβάλουν αίτηση για αυτή τη νέα ευκαιρία να απολαύσουν την ελεύθερη μετακίνηση σε ολόκληρη την Ένωσή μας, να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και να κάνουν νέους φίλους".

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση