Το Κάιρο απορρίπτει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου στο CNN TURK για Αίγυπτο

Το Κάιρο απορρίπτει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου στο CNN TURK για Αίγυπτο

Την αντίθεσή του στις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο CNN TURK, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο, εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, ο εκπρόσωπός του, Άχμεντ Χάφεζ «κατήγγειλε την συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας προς το CNN TURK, η οποία περιελάμβανε - μεταξύ άλλων αναφορών - αρνητικές επισημάνσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, μετά από την επανάσταση της 30ής Ιουνίου, οι οποίες επιβεβαιώνουν την συνεχιζόμενη επιμονή να διατηρηθούν ισχυρισμοί που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Χάφεζ εξέφρασε την πλήρη απόρριψη αυτής της προσέγγισης, λέγοντας ότι η συνεχιζόμενη αναφορά στην Αίγυπτο και μάλιστα με αυτόν τον αρνητικό τόνο και με τέτοια αντίφαση «ενισχύει μόνο την έλλειψη αξιοπιστίας τυχόν φερόμενων προσπαθειών για την δημιουργία κατάλληλου κλίματος για σχέσεις που θα βασίζονται στον σεβασμό και στην τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση