Συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων και η λήψη μέτρων σε διάφορες χώρες

Συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων και η λήψη μέτρων σε διάφορες χώρες

Τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία, Βρετανία, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, ενώ κυβερνήσεις ή τοπικές αρχές προχωρούν στη λήψη και άλλων πιο αυστηρών μέτρων σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 66.732 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 7,12 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας της χώρας.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τους 109.150 νεκρούς, καθώς άλλοι 816 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, κατά το υπουργείο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια χθες Κυριακή, καθώς η χώρα εντόπισε ένα εκατομμύριο νέα μέσα σε μόλις 13 ημέρες. Στην Ινδία καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός περιπτώσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, οι οποίες πλησιάζουν τα οκτώ εκατομμύρια κρούσματα.

Βρετανία

Η πόλη του Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» των πιο αυστηρών νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, που αναμένεται να εξαγγελθούν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών της πόλης, έπειτα από συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Στιβ Ρόδεραμ, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Παμπ και μπαρ, γραφεία στοιχημάτων, καζίνο, κέντρα παιχνιδιών για ενήλικες, αλλά και γυμναστήρια θα κλείσουν» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Εξάλλου, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα εξαγγείλει σήμερα νέα μέτρα για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιμακούμενης υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, θεσπίζοντας τρία νέα επίπεδα συναγερμού ώστε να συντονιστεί καλύτερα η αντίδραση της κυβέρνησης κατά της COVID-19, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων.

Σε σύγκριση, η Πολωνία, με 38 εκατ. κατοίκους, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, πως κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 5.300 νέων κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες. Η μάσκα στους δημόσιους χώρους είναι πλέον υποχρεωτική.

Στη Γερμανία, τα περισσότερα καταστήματα καθώς και όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν από τις 23:00 μέχρι τις 06:00, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Με περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται επισήμως κάθε μέρα, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως, αν η διάδοση της Covid-19 δεν σταθεροποιηθεί μέσα σε δέκα ημέρες, η χώρα θα λάβει νέα μέτρα.

Η πώληση οινοπνευματωδών στους σταθμούς βενζίνης ή τα παντοπωλεία θα απαγορεύεται από τις 23:00. «Δεν είναι ώρα για πάρτι», είχε πει στις 6 Οκτωβρίου ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πρωτεύουσας Μίχαελ Μίλερ για να δικαιολογήσει αυτό το μέτρο.

Η Ισπανία από την πλευρά της κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στην περιοχή της Μαδρίτης για να επιχειρήσει να σταματήσει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων (+10.000 καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες), επαναφέροντας ένα μερικό lockdown στην πρωτεύουσα που είχε ακυρωθεί την προηγουμένη από τη δικαιοσύνη.

Κοντά στα 38 εκ. τα συνολικά κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως

Πλησιάζουν τα 38 εκατομμύρια τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως, με τα νέα περιστατικά σε όλο τον πλανήτη το τελευταίο 24ωρο να ανέρχονται σε 278 χιλιάδες και τους θανάτους σε 3.874.

Με βάση την καταμέτρηση του Worldometers, από τα συνολικά κρούσματα, οι ενεργές υποθέσεις ανέρχονται 8,13 εκατ., εκ των οποίων το 99% παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία και μόλις το 1% βρίσκεται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση, βάσει του αριθμού των κρουσμάτων, τα οποία ανέρχονται πλέον σε 7,99 εκατ. Το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 41.935 και οι απώλειες σε 325 άτομα.

Η Ινδία, η οποία έχει πλέον περάσει στη δεύτερη θέση, βάσει του αριθμού των συνολικών κρουσμάτων, καταγράφει 7,11 εκατ., καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 67.757 νέα περιστατικά και 813 θάνατοι.

Στην τρίτη θέση Βραζιλία, τα νέα κρούσματα υποχώρησαν στις 3.139 το τελευταίο 24ωρο με 270 θανάτους. Από την έναρξη της πανδημίας, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει συνολικά 5,09 εκατ. περιστατικά και 150.506 θανάτους.

Έξαρση νέων κρουσμάτων παρουσιάζεται στη Ρωσία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 13.634 νέα περιστατικά και 143 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων σε 1,29 εκατ. και 22.597 αντίστοιχα.

Τη θλιβερή πεντάδα συμπληρώνει η Κολομβία με συνολικά 911.316 κρούσματα και 27.834 θανάτους. Το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 8.569 νέα περιστατικά και 174 νέοι θάνατοι.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων παρουσίασε και πάλι η Γαλλία με 16.101 νέα περιστατικά και 46 θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το σύνολο σε 734.974 κρούσματα και 32.683 θανάτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση