Skip to main content
Απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες ανακοίνωσε ο Μακρόν

Απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες ανακοίνωσε ο Μακρόν


Την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες.

Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον σοβαρό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 135 ευρώ.

Εκτός από το Παρίσι και την περιφέρειά του, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε οκτώ μεγάλες πόλεις: τη Λιλ, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Γκρενόμπλ, το Μονπελιέ, τη Σεντ-Ετιέν, τη Ρουέν και την Τουλούζη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο εξής εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και κινηματογράφοι θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00 (22.00 ώρα Κύπρου).

«Δεν θα πηγαίνουμε πια στο εστιατόριο μετά τις 9, δεν θα πηγαίνουμε στο σπίτι φίλων να γιορτάσουμε, γιατί ξέρουμε ότι εκεί μολυνόμαστε περισσότερο», είπε ο Μακρόν.

Αναφερόμενος στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, είπε ότι στο εξής δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 6 άτομα γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Εξαιρούνται ασφαλώς οι οικογένειες με περισσότερα μέλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση