Βαθιά ανησυχία Μπορέλ - Μπλίνκεν για τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία

Βαθιά ανησυχία Μπορέλ - Μπλίνκεν για τη ρωσική επιθετικότητα στην ΟυκρανίαΤη βαθιά ανησυχία τους για τη μεγάλη συνεχιζόμενη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία, εξέφρασαν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Mπορέλ και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, οι οποίοι συνομίλησαν το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου στις Βρυξέλλες.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, αλλά οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για τη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Αιθιοπία.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην κατάσταση στο Ιράν και στην κατάσταση των τρεχουσών συζητήσεων για την επαναφορά του Κοινού ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης (ΚΟΣΔ) σε πλήρη εφαρμογή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για αυτές και άλλες προτεραιότητες και προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι ο ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν θα συμμετάσχει σήμερα σε συνεδρίαση του βορειοατλαντικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ, το οποίο θα εξετάσει το θέμα της ρωσικής επιθετικότητας προς την Ουκρανία.

Συνάντηση Μπλίνκεν, Μαας, Τσαβούσογλου, ΝτιΜάγιο, Ράαμπ στις Βρυξέλλες

Με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συναντάται κατ` ιδίαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως έγινε γνωστό, στις 14:00 τοπική ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση, από κοινού με τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Ώστιν, το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάγιο, της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την κατάσταση πέριξ της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στις 16:30.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση