Οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρει ο Μενέντεζ

Οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρει ο Μενέντεζ


Οι ΗΠΑ πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφερόμενος στις παραβιάσεις από την Τουρκία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

«Η Τουρκία υπονομεύει για άλλη μια φορά τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά παραβιάζοντας την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας», έγραψε ο Μενέντεζ στο Twitter.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου και η ΕΕ πρέπει επίσης να υποστηρίξει πλήρως τα ζωτικά συμφέροντα ενός από τα κράτη μέλη της», σημείωσε.

Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Γερουσιαστή Μενέντεζ για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ όπου ο ΥΠΕΞ τον ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις.

Σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, σημειώνεται ότι οι κ. Χριστοδουλίδης και Μενέντεζ «συζήτησαν τις πρόσφατες παράνομες δραστηριότητες από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, σε τηλεφωνική επικοινωνία».

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση