Διακοπή ταξιδιών από τις χώρες στη νότια Αφρική προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν

Διακοπή ταξιδιών από τις χώρες στη νότια Αφρική προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν


Την ενεργοποίηση του μέτρου «έκτακτου φρένου» για άρση των πτήσεων από την περιοχή της Νοτίου Αφρικής, ως προληπτική ενέργεια κατά της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης του COVID-19 θα προτείνει η Κομισιόν.

Σε ανάρτηση της στο Twitter η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως η Κομισιόν «θα προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, την ενεργοποίηση του φρένου έκτακτης ανάγκης για διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών από την περιοχή της νότιας Αφρικής λόγω της παραλλαγής B.1.1.529».

Σημειώνεται πως εκτός από τη Νότια Αφρική, η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί επίσης στη γειτονική Μποτσουάνα, καθώς και στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως τα μετέδωσε η ιστοσελίδα του BBC, έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί 77 κρούσματα της παραλλαγής στην επαρχία Γκαουτένγκ της Νοτίου Αφρικής, τέσσερα στην Μποτσουάνα και ένα στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο συνδέεται με ταξίδι από την Νότιο Αφρική. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο η παραλλαγή να έχει εξαπλωθεί περισσότερο στον πληθυσμό.

Το “φρένο έκτακτης ανάγκης” (emergency brake) είναι ο μηχανισμός με τον οποίο τα κράτη μέλη μπορούν να εφαρμόσουν ταχέως προσωρινούς περιορισμούς στα ταξίδια προς την ΕΕ από τρίτες χώρες όπου η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται ή όπου εξαπλώνεται παραλλαγή του COVID-19 που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".