Οργισμένη αντίδραση Λονδίνου στις αναφορές για πιθανή χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στη Μαριούπολη

Οργισμένη αντίδραση Λονδίνου στις αναφορές για πιθανή χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στη Μαριούπολη


Την οργισμένη αντίδραση του Λονδίνου και προειδοποιήσεις για κάποιου είδους απάντηση από τη Δύση, έχουν προκαλέσει αναφορές περί πιθανής χρήσης χημικών όπλων από τους Ρώσους στη Μαριούπολη.

Σε ανάρτηση στο Twitter η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεργάζεται επειγόντως με τους εταίρους για να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες αυτών των αναφορών.

«Οποιαδήποτε χρήση τέτοιων όπλων θα ήταν μία ανάλγητη κλιμάκωση της σύρραξης και θα καταστήσουμε υπόλογο τον Πούτιν και το καθεστώς του», πρόσθεσε η κα Τρας.

Λίγο αργότερα, ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι δήλωσε πως αν επιβεβαιωθούν οι αναφορές, «ο Πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να ξέρει ότι όλες οι πιθανές επιλογές είναι στο τραπέζι ως προς το πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Δύση».

Πρόσθεσε ότι η δυτική απάντηση θα μπορούσε να ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα των συνεπειών της χρήσης χημικών όπλων.

Η αντίδραση του Λονδίνου προκλήθηκε από αναφορά ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων του Τάγματος Αζόφ για χρήση δηλητηριώδους ουσίας κατά της Μαριούπολης από ρωσικά drone.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας είχε προειδοποιήσει την Κυριακή ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα χρήσης βομβών φωσφόρου από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη, καθώς εντείνονται οι μάχες για την κατάληψη της πόλης.

Στην πρωινή ενημέρωση, εξάλλου, το βρετανικό Υπουργείο προειδοποίησε για εντατικοποίηση των μαχών στην ανατολική Ουκρανία τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Η ενημέρωση έκανε επίσης λόγο για μάχες γύρω από τη Χερσώνα και το Μικολάιβ, καθώς και για ανανεωμένη προσπάθεια προώθησης των Ρώσων προς το Καραματόρσκ, πέρα από τις κύριες θέσεις μάχης στο Ντόνετσκ και στο Λουχάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενεργούν αποτελεσματικά, λέει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις που φέρουν εις πέρας τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία ενεργούν θαρραλέα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα όπλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας ‘ειδικής επιχείρησης’ όπως τη χαρακτηρίζει για την αποστρατιωτικοποίηση και την ‘αποναζιστικοποίηση’ της γειτονικής της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν ισχυρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".