Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ, εν μέσω περιόδου λατρείας, απευθύνει το ΥΠΕΞ

Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ, εν μέσω περιόδου λατρείας, απευθύνει το ΥΠΕΞ


Έκκληση για ηρεμία, αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ, απηύθυνε σήμερα το Υπ. Εξωτερικών, μετά τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Πλατεία των Τεμένων, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Υπ. Εξωτερικών, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter, συντάσσεται με άλλα κράτη, καλώντας σε «ηρεμία, αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση, μετά την έξαρση της βίας και έντασης στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ».

Συμπληρώνει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί το ιστορικό status quo στα ιερά μνημεία, ιδίως τώρα, που οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες διανύουν περιόδους ιερής λατρείας».

Υπενθυμίζεται ότι τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Πλατεία των Τεμένων, που θεωρείται ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ, και είναι παλαιστινιακός τομέας κατεχόμενος από το 1967 από το Ισραήλ. Η ένταση φαίνεται να αποτελεί αντίδραση των Παλαιστινίων στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. Κατά την καταστολή της έντασης στην Πλατεία των Τεμένων από την ισραηλινή αστυνομία, τραυματίστηκαν 152 Παλαιστίνιοι.

Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη καταδίκασαν χθες με κοινή ανακοίνωση τη βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκφράσει την ανησυχία του για τα επεισόδια, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση και αποφυγή προκλητικών ενεργειών από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".