Τουλάχιστον 23 οι ομογενείς από Κύπρο και Ελλάδα, που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στο Λονδίνο

Τουλάχιστον 23 οι ομογενείς από Κύπρο και Ελλάδα, που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στο Λονδίνο


Τουλάχιστον 23 υποψήφιοι ελληνοκυπριακής και ελληνικής καταγωγής κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους σε δημοτικά συμβούλια του ευρύτερου Λονδίνου (συμπεριλαμβανομένου ενός στο Χάρτφορντσιρ) κατά τις τοπικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκαναν οι παροικιακές εφημερίδες «Ελευθερία» και «Η Παροικιακή».

Μεταξύ των περισσότερων των 4.300 δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν σε όλη τη Βρετανία πιθανότατα βρίσκονται και ορισμένοι άλλοι ομογενείς.

Από τους 23 γνωστούς, οι 17 είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής και οι έξι έχουν καταγωγή από την Ελλάδα.

Οι 13 εξελέγησαν με το Εργατικό Κόμμα, οι επτά εκπροσωπώντας τους Συντηρητικούς και τρεις τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Οι πέντε είναι γυναίκες.

Όπως αναμενόταν, η πλειοψηφία τους εξελέγη στους δήμους του βορείου Λονδίνου Enfield (έξι), Haringey (τρεις) και Barnet (δύο), αλλά και στο Hammersmith & Fulham του ΝΔ Λονδίνου (δύο).

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ανθρώπους που υπηρετούν τα κοινά στις τοπικές κοινότητές τους επί σειρά ετών.

Όπως σημειώνει Η Παροικιακή, κυρίως στο Enfield και στο Haringey εξελέγησαν και αρκετοί τουρκοκυπριακής καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".