Το Bitcoin έπεσε από τις 20.000 δολάρια, σε χαμηλό 18 μηνών

Το Bitcoin έπεσε από τις 20.000 δολάρια, σε χαμηλό 18 μηνών


Κάτω από τα 20.000 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, υποχώρησε το Σάββατο το Bitcoin επεκτείνοντας τη διολίσθησή του καθώς οι επενδυτές αποσύρονται από τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε μέχρι και τα 18.732 δολάρια, που αποτελεί το χαμηλότερο του επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Στη συνέχεια ανέκαμψε ελαφρώς και βρίσκεται το Σάββατο στα 19.380 δολάρια, υποχωρώντας πέραν του 5%.

Το Bitcoin υποχωρεί κατά περίπου 59% φέτος, ενώ το ανταγωνιστικό του κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από το Ethereum έχει μειωθεί κατά 73%.

Ο τομέας των ψηφιακών νομισμάτων έχει πληγεί την εβδομάδα που πέρασε αφού η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius πάγωσε τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών.

Ο κλάδος υπέστη επίσης απώλειες αφού εταιρείες όπως η Coinbase Global Inc, η Gemini και η Blockfi ανακοίνωσαν ότι θα απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".