Skip to main content
Προειδοποίηση Βρετανού στρατηγού προς τους στρατιώτες του για πόλεμο στην Ευρώπη

Προειδοποίηση Βρετανού στρατηγού προς τους στρατιώτες του για πόλεμο στην Ευρώπη


Οι Βρετανοί στρατιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι «να πολεμήσουν στην Ευρώπη» ξανά, καθώς η ρωσική επιθετικότητα συνεχίζεται, προειδοποίησε ο νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου στρατηγός σερ Πάτρικ Σάντερς.

Ο σερ Πάτρικ διαδέχθηκε τη Δευτέρα τον στρατηγό σερ Μαρκ Κάρλετον Σμιθ και προέβη στην προειδοποίηση αυτή απευθυνόμενος προς το έμψυχο δυναμικό των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον κεντρικό σκοπό μας να προστατεύουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίζουμε πολέμους επί της ξηράς», ανέφερε.

«Υπάρχει τώρα μία διακαής υποχρέωση να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμά στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικά τους Ρώσους στη μάχη. Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει το στρατό να πολεμήσει στην Ευρώπη ακόμα μία φορά», είπε ο σερ Πάτρικ.

Πρόσθεσε πως είναι ο πρώτος αρχηγός του γενικού επιτελείου από το 1941 που αναλαμβάνει καθήκοντα «στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με την εμπλοκή μίας ηπειρωτικής δύναμης».

Η προειδοποίηση του 56χρονου στρατηγού έρχεται ενώ ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με άρθρο του στους Sunday Times, λέει στους υπόλοιπους δυτικούς ηγέτες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει καιρό.

«Φοβάμαι πως χρειάζεται να ατσαλωθούμε για έναν μακρύ πόλεμο, καθώς ο Πούτιν καταφεύγει σε μία μακριά εκστρατεία φθοράς, προσπαθώντας να εξουθενώσει τους Ουκρανούς με απόλυτη βαρβαρότητα», γράφει ο κ. Τζόνσον.

Ζητά επίσης από τους υπόλοιπους ηγέτες να συνεχίσουν να εξοπλίζουν και να βοηθούν τους Ουκρανούς με ταχύτερο ρυθμό από εκείνον με τον οποίο μπορεί η Ρωσία να ανανεώνει την ικανότητά της να επιτίθεται. «Το καθήκον μας είναι να επιστρατεύσουμε το χρόνο στο πλευρό της Ουκρανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση