Σε περικοπές 3.700 θέσεων εργασίας προχωρεί η Barclays


anergia-businessΣε περικοπές τουλάχιστον 3.700 θέσεων εργασίας το τρέχον έτος προχωρεί η Barclays, η οποία έχει πληγεί από το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της που στοχεύει σε περικοπές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων στερλινών, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι για το 2012 έχει καταγράψει καθαρές ζημιές.

Η Barclays αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι "θα μειώσει το προσωπικό του ομίλου κατά τουλάχιστον 3.700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.800 στο Τμήμα Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζική και 1.900 στο τμήμα Λιανικής και Επιχειρηματικής Τραπεζικής". Η Barclays απασχολεί 140.000 υπαλλήλους.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές μετά τους φόρους ύψους 1,04 δισ. στερλίνες (1,22 δισεκατομμύρια ευρώ) για το 2012, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη ύψους 3,0 δισ. στερλινών το 2011.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Barclays και το σύνολο του τραπεζικού τομέα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άντονι Τζένκινς.

"Η αλλαγή είναι απαραίτητη τόσο για την τραπεζική βιομηχανία όσο και για την Barclays", είπε ο κ. Τζένκινς σε δήλωση του.

Ο κ. Τζένκινς προέβη σε αναθεώρηση της στρατηγικής μετά την αντικατάσταση του Μπομπ Ντάιαμοντ πριν από πέντε μήνες, αφού στην τράπεζα επιβλήθηκε πρόστιμο 290 εκατομμυρίων στερλινών από τις βρετανικές και αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για απόπειρα χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων Libor και Euribor.

Ο κ. Τζένκινς ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι παραιτείται των μπόνους του για το 2012, που ανέρχονταν τουλάχιστον στο ένα εκατομμύριο στερλίνες, λόγω των προβλημάτων της τράπεζας.

Η Barclays αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά της για να καταβάλει μπόνους στους τραπεζίτες της που εργάζονται στο τμήμα επενδύσεων κατά μέσο όρο 54.100 στερλινών, που είναι κατά 17% λιγότερα από το προηγούμενο έτος.

Τα συνολικά μπόνους θα ανέλθουν σε 1,85 δισεκατομμύρια στερλίνες, μειωμένα κατά 14% σε ετήσια βάση.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".