Εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε σπείρα χάκερς σε 30 χώρες


EuropolΗ ευρωπαϊκή αστυνομία, Europol, έχει εξαρθρώσει μια σπείρα χάκερς που μέχρι στιγμής κατάφερε να εξασφαλίσει, με ψευδείς παραστάσεις, εκατομμύρια ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες, ισχυριζόμενη ότι εκπροσωπεί το τμήμα καταπολέμησης του εγκλήματος της Europol.

Η σπείρα, που δραστηριοποιείται  σε 30 χώρες τα τελευταία δύο χρόνια, παρέλυε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ιούς και άφηνε μηνύματα στους χρήστες των υπολογιστών, ισχυριζόμενη ότι εκπροσωπεί την Europol, προειδοποιώντας ότι εάν δεν πληρώσουν πρόστιμο δεν θα μπορέσουν να ξαναχρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους.

Όπως δήλωσε στη Μαδρίτη ο Διευθυντής της Europol Rob Wainwright είναι αδύνατο να υπολογίσει κάποιος τον αριθμό των ατόμων που έχουν πέσει θύμα της σπείρας, ωστόσο εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι το πρόστιμο που κλήθηκαν να πληρώσουν τα θύματα ήταν περίπου 100 ευρώ έκαστος, η υπολογιζόμενη ζημιά ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Ο επικεφαλής της σπείρας είναι ένας 27χρονος Ρώσος, που συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στα ΗΑΕ.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".