Πανικός στη Ρωσία από πτώση μετεωρίτη, 250 τραυματίες


meteoritisΠερισσότεροι από 250 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

"Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 250 τραυματίες, από τους οποίους οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ζημιές έχουν καταγραφεί σε έξι πόλεις της περιοχής.

Ο μετεωρίτης εξερράγη προκαλώντας μια εκτυφλωτική λάμψη πάνω από την κεντρική Ρωσία την Παρασκευή, σπέρνοντας τον πανικό αφού τα κομμάτια του προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, σπάζοντας παράθυρα σπιτιών.

Οι κινητές επικοινωνίες έχουν διακοπεί προσωρινά.

Ο μετεωρίτης κινείτο με μεγάλη ταχύτητα και άφηνε άσπρα ίχνη στο πέρασμά του. Ενα μέρος του μετεωρίτη έπεσε 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) από την πόλη της Satki. 

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εν τω μεταξύ στάληκαν  στρατιώτες στις πληγείσες περιοχές.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο μετεωρίτης συνδέεται με τον αστεροειδή 2012 DA 14, ο οποίος αναμένεται να περάσει 27.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη αργότερα σήμερα. Πρόκειται για μια ασυνήθιστα στενή προσέγγιση στη Γη.

Το αντικείμενο που έπεσε "ήταν ένα αρκετά μεγάλο αντικείμενο με μάζα μερικών δεκάδων τόνων," εκτίμησε Ρώσος αστρονόμος.

Τα σχολεία έκλεισαν για την ημέρα σε όλη την περιοχή.

"Υπήρξε μια πολύ φωτεινή λάμψη και στη συνέχεια, δύο ή τρία λεπτά αργότερα, μας χτύπησε ένα ωστικό κύμα," ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

"Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα αεροπλάνο." είπε μια γυναίκα, και πρόσθεσε " μόνο ο Θεός με έσωσε".


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".