Νωρίτερα από τις 15/3 μπορεί ν’ αρχίσει το κονκλάβιο για ανάδειξη νέου Πάπα


vatikanoΤο Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα ότι το κονκλάβιο για την ανάδειξη του διαδόχου του Πάπα Βενέδικτου θα μπορούσε να αρχίσει πριν από τις 15 Μαρτίου, αν βρίσκονται στη Ρώμη αρκετοί καρδινάλιοι για να τον εκλέξουν.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε πως οι εκκλησιαστικοί κανόνες που καθορίζουν πότε πραγματοποιούνται τα κονκλάβια μπορεί να "ερμηνευθούν" διαφορετικά αυτή τη φορά εξαιτίας των μοναδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου.

Ο κ. Λομπάρντι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το κονκλάβιο θα αρχίσει σε μια ημερομηνία από τις 15 ως τις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανόνες. Όμως σήμερα δήλωσε ότι μπορεί να γίνουν όλα γρηγορότερα, αφού η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει μια ανακοινωθείσα παραίτηση και όχι ένα ξαφνικό θάνατο του πάπα.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".