Επανεξελέγη ο Πρόεδρος της Αρμενίας


yerevanΟ πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, επανεξελέγη στην κεφαλή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, με ποσοστό 58,64% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ράφι Χοβανισιάν κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το 36,75% των ψήφων.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πάντως, αρνήθηκε νωρίτερα να αναγνωρίσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ανακοίνωσε ότι είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών. Κάλεσε δε τον πρόεδρο Σαρκισιάν, να παραδεχτεί την ήττα του, αναφέροντας πολυάριθμες εκλογικές παρατυπίες.

Η αστυνομία σχολιάζοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης τις χαρακτήρισε "φαντασίες". Το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές της Αρμενίας έφτασε το 60%.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".