Κάμερον: Η εγγύηση των καταθέσεων πρέπει να γίνεται σεβαστή


david-cameronΑναφορά στις εξελίξεις στην Κύπρο έκανε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Απαντώντας σε ερωτήματα του αρχηγού των Εργατικών της αντιπολίτευσης ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι το Λονδίνο έχει καταστήσει πολύ σαφές στην κυπριακή κυβέρνηση πως «όταν είναι σε ισχύ ένα πρόγραμμα εγγύησης καταθέσεων πρέπει να γίνεται σεβαστό». Όπως πρόσθεσε ο Βρετανός ηγέτης, «αυτό είναι το νόημα (της εγγύησης), για αυτό ισχύει για τους μικρούς αποταμιευτές».

Σε άλλη ερώτηση του Εντ Μίλιμπαντ για το αν και πότε η κυβέρνηση είχε ενημέρωση από το Eurogroup για την απόφασή του επί της Κύπρου, ο κ. Κάμερον απάντησε ότι ως μη-μέλος της ευρωζώνης η Βρετανία δε συμμετέχει σε συζητήσεις επί διασώσεων των χωρών-μελών.

Ο ηγέτης των Εργατικών σχολίασε ότι η απόφαση του Eurogroup υπονομεύει την εμπιστοσύνη σε όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι Βρετανοί στρατιώτες στην Κύπρο θα αποζημιωθούν για τις όποιες απώλειες υποστούν οι καταθέσεις τους. Αναφέρθηκε στην αποστολή 1 εκατομμυρίου ευρώ με στρατιωτικό αεροσκάφος στις βάσεις στην Κύπρο για περίπτωση ανάγκης και πρόσθεσε ότι παγώνει η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε δικαιούχους με λογαριασμούς στην Κύπρο για προληπτικούς λόγους.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".