Πανίκος Λεωνίδου: Υπεύθυνα και δίπλα σε κάθε πολίτη


leonidou-panikos

Να πάρει η Λεμεσός αυτά που της αξίζουν

Από τα φοιτητικά χρόνια στην πολιτική, ο δικηγόρος-πολιτικος επιστήμονας Πανίκος Λεωνίδου, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, διεκδικεί στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές μια έδρα στη Βουλή μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό. Μιλώντας στην «Φ» αναλύει το σκεπτικό της απόφασης του αλλά και τις προτεραιότητες που θέτει για την πόλη και την επαρχία.

Με ποιο κίνητρο αποφάσισες να κατέλθεις ως υποψήφιος;
Έμαθα να δίνω τις μάχες για όσα πιστεύω από την πρώτη γραμμή. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να λείψω από την εκλογική μάχη που θα κρίνει την πορεία της χώρας μας, αλλά και την πορεία του Δημοκρατικού Κόμματος για τα επόμενα χρόνια.

Είμαι υποψήφιος, για να βοηθήσω να διατηρήσει το ΔΗΚΟ το ρυθμιστικό του ρόλο, για το καλό της Κύπρου και κάθε πολίτη. Γιατί ισχυρό ΔΗΚΟ σημαίνει διεκδίκηση της λύσης του Κυπριακού που θέλουμε και μας αξίζει. Συνδυασμό οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Σίγουρη πορεία της Κύπρου στα χρόνια που έρχονται.

Ζητώ την υποστήριξη και την ψήφο των Λεμεσιανών, για να βοηθήσω να κερδίσει η πόλη και η περιφέρεια της Λεμεσού αυτά που πραγματικά μας αξίζουν. Για να προωθήσω, μέσα από τη Βουλή, λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν. Για να συμβάλω στην ανάπτυξη της περιφέρειας μας.

Ποιες οι δικές σου προτεραιότητες για τη Λεμεσό;
Στην πόλη και την περιφέρεια μας, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντικά θετικά βήματα. Μας αξίζουν όμως πολύ περισσότερα. Σε έργα υποδομής, τοπικής ανάπτυξης και καλύτερης ποιότητας ζωή. Αυτό το στόχο θέλω να υπηρετήσω, μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή.

Ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη της Λεμεσού είναι και το κυκλοφοριακό. Γι’ αυτό πρέπει να μελετηθούν εναλλακτικές προτάσεις επίλυσης του προβλήματος με διαφορετική προσέγγιση από αυτή που παραδοσιακά ακολουθείται στην Κύπρο σήμερα και με εποικοδομητικό διάλογο από όλους τους εμπλεκόμενους για να υλοποιηθούν εφαρμόζοντας τόσο βραχυπρόθεσμα μέτρα, όσο και μακροπρόθεσμα μέτρα.

Χρειάζονται επίσης έργα που θα αναβαθμίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, των εργαζόμενων αλλά και των επισκεπτών στην Λεμεσό. Θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις βασισμένες στην ιδέα της «αποχαρακτήρισης – μετάταξης» κάποιων δρόμων όπως η οδός Κολωνακίου πέραν από «Κύριο Οδικό Δίκτυο» σε «αστικούς εμπορικούς δρόμους ψηλών προδιαγραφών», φιλικούς σε όλους τους χρήστες των οδών με προτεραιότητα όμως την εξυπηρέτηση των πελατών και επισκεπτών των εμπορικών καταστημάτων, γραφείων, εργαζόμενων και κατοίκων. Σε κάθε ανακατασκευή των οδών θα πρέπει να επιδιώκεται η βελτίωση της λειτουργίας του δρόμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γειτονικών χρήσεων και όχι η συγκοινωνιακή του αναβάθμιση που θα τον έκανε ελκυστικότερο στις διαμπερείς ροές.

Για την περαιτέρω βελτίωση της Λεμεσού πρέπει να ενδυναμωθεί το τοπικό στοιχείο στο κέντρο της πόλης δηλαδή:

 • Ενίσχυση – ενθάρρυνση επιχειρήσεων του κέντρου.
 • Καταγραφή- συντήρηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων.
 • Κίνητρα σε νέα ζευγάρια να κατοικούν στο κέντρο.
 • Δημιουργία νέας φοιτητικής εστίας στο κέντρο.
 • Ανάπτυξη των υποβαθμισμένων ενοριών.
 • Κίνητρα για εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου και αναβάθμιση της αισθητικής των πολυκατοικιών.
 • Οικολογικός και κατάλληλος φωτισμός πλατειών και πάρκων.
 • Ανάπτυξη οργανωμένου συστήματος ανακύκλωσης.


Γιατί θα πρέπει ο Λεμεσιανός να δώσει την ψήφο του στον Πανίκο Λεωνίδου;
Γιατί η μέχρι σήμερα πορεία μου, έχει αποδείξει ότι ξέρω, θέλω και μπορώ να σταθώ δίπλα σε κάθε πολίτη. Να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μας, για το Δημοκρατικό Κόμμα, για κάθε μία και κάθε έναν συμπατριώτη μας. Γιατί, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα είμαι υπεύθυνα δίπλα σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε προσπάθεια να λυθούν προβλήματα, πάνω απ’ όλα σε κάθε πολίτη.

Η ύπαιθρος αξίζει περισσότερα
Στην ύπαιθρο μας, επιβάλλεται να δοθούν κίνητρα που να αφορούν, εκτός των άλλων και την ανάπτυξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων και την εκμάθηση τους από παλιούς σε νέους αγρότες.

Επίσης, να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση των κατοίκων για τα επιδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη και επιβίωση της υπαίθρου και των ανθρώπων που επιμένουν να την κρατούν ζωντανή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι και η παροχή κινήτρων που έχουν να κάνουν με

 • ανάπτυξη μικρών συνεταιρισμών για καλύτερη διάθεση των προϊόντων τους
 • επέκταση των οικιστικών ζωνών
 • φορολογικές ελαφρύνσεις σε νεαρά ζευγάρια να κατοικήσουν στην ύπαιθρο
 • βελτίωση της κυκλοφοριακής σύνδεσης της υπαίθρου με τα αστικά κέντρα
 • δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών
 • δημιουργία ιατρικών μονάδων σε μεγάλες κοινότητες

ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".