Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο στην Ασγάτα


nea-ogkologiki-zampoglou

Dream team ειδικών με επικεφαλής τον Δρα Νίκο Ζάμπογλου

Ογκολογικό Κέντρο διεθνούς ακτινοβολίας το οποίο θα καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες του τόπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης, αποκτά η Κύπρος.

Η πρωτοβουλία ανήκει στοδιακεκριμένο Λεμεσιανό Ακαδημαϊκό Δρα Νίκο Ζάμπογλου ο οποίος, πλαισιωμένος από Κύπριους και ξένους συνεργάτες του, έχουν ήδη τροχιοδρομήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στελεχωμένου με ιατρική ομάδα υψηλού επιπέδου υπό τον Δρα Ζάμπογλου ο οποίος, όπως είναι γνωστό έχει μέχρι σήμερα «στήσει» τρεις ογκολογικές κλινικές στη Γερμανία. Σε ότι αφορά τους επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ», έχει επιδειχθεί έντονο ενδιαφέρον από Κύπριους απόδημους.

Ως χώρος δημιουργίας του Κέντρου, έχει επιλεγεί ύψωμα στην περιοχή της Ασγάτας όπου ήδη αγοράστηκε πευκόφυτη έκταση 50 περίπου σκαλών αφού στους στόχους των δημιουργών είναι η προσφορά θεραπευτικών υπηρεσιών μέσα σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον. Σχετική ενημέρωση έχει γίνει στις αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές οι οποίες εμφανίστηκαν πολύ θετικές στην παροχή κάθε αναγκαίας στήριξης σε ότι αφορά την επιτάχυνση διαδικασιών γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Στόχος των επενδυτών είναι να εξασφαλιστούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες άδειες και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες εντός του 2011 ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο το 2014.

Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς των εμπνευστών του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, το Κέντρο θα ξεκινήσει με υπηρεσίες χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών με την προοπτική της εξέλιξης του και σε ινστιτούτο ερευνών, συνεργαζόμενο με άλλα Ογκλολογικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Γερμανίας. Στους βασικούς στόχους του Κέντρου, είναι η προσέλευση ασθενών από το εξωτερικό, με δεδομένη και την Ευρωπαϊκή Οδηγία σύμφωνα με την οποία κάθε Ευρωπαίος ασθενής μπορεί να επιλεγεί που θα κάνει την θεραπεία του νοουμένου ότι δεν θα κοστίσει ακριβότερα από ότι στην χώρα του.

Το Κέντρο βέβαια θα μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες ειδικότερα της Λεμεσού και της Πάφου που αφορούν το 40% των εγγεγραμένων καρκινοπαθών. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στην Κύπρο υπάρχουν 2000 νέα περιστατικά.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".