Skip to main content

Κ.Υ. Λινόπετρας: Φρένο από τη Βουλή


kentro-ygeias

Περικοπές κονδυλίων

Αν συνεχίσει για πολύ ακόμα η λειψή στελέχωση του, τότε με μαθηματική ακρίβεια το Κέντρο Υγείας Λινόπετρας θα οδηγηθεί στην αδράνεια και κατ’ επέκταση στην πλήρη παράλυση, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αυτό είναι το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι τρεις άμεσα ενδιαφερόμενοι Δήμοι Αγίου Αθανασίου, Μέσα Γειτονιάς και Γερμασόγειας, με αφορμή τις περικοπές από τη Βουλή, κονδυλίων τα οποία θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την αναγκαία στελέχωση του Ιατρικού Κέντρου, με βάση τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί με τη δημιουργία του και προέβλεπαν τη λειτουργία έντεκα συνολικά ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων.

Την ανησυχία των τριών Δήμων και κατ’ επέκταση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που επιζητούν να εξυπηρετηθούν από το Ιατρικό Κέντρο Λινόπετρας, μετέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Κυριάκος Χατζηττοφής σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας και οι Διευθυντές των διαφόρων τμημάτων με αρμοδιότητα σε ζητήματα ανάπτυξης και στελέχωσης των Κρατικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ο κ. Χατζηττοφής έθεσε επιτακτικά το αίτημα για στελέχωση του Κέντρου με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που είχε τεθεί από την αρχή και είχε εγκριθεί. Οι αρμόδιοι του Υπουργείου, δήλωσαν ότι κατανοούν το δίκαιο του αιτήματος διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα γίνει μόλις υπάρξει αποδέσμευση των αναγκαίων κονδυλίων από τη Βουλή.

Μιλώντας στην «Φ» ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, τόνισε το ευεργετικό αποτέλεσμα που είχε η λειτουργία του Ιατρικού Κέντρου Λινόπετρας ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής, επισημαίνοντας ότι μέχρι την αποδέσμευση των κονδυλίων που θα επιτρέψουν την πλήρη στελέχωση, το Υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να προωθήσει το διορισμό τρίτου Παθολόγου-Παιδιάτρου. Ανέφερε επίσης ότι προγραμματίζεται και η εγκατάσταση μαστογράφου που θα αγορασθεί φέτος μαζί με συσκευές υπερήχων. Ταυτόχρονα για φέτος προγραμματίζεται η λειτουργία εργαστηρίου-χημείου, το οποίο θα συμβάλει στην αποσυμφόρησης του παλιού αλλά και το νέου νοσοκομείου Λεμεσού.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει το Παθολογικό και Οδοντιατρικό τμήμα, το Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και η Κοινοτική Συμβουλευτική, ενώ υπάρχει πρόνοια για τη δημιουργία Ουρολογικού Τμήματος, δεύτερου οδοντιατρείου καθώς και Ωτορινολαρυγγολογικού Τμήματος.


Αναζήτηση