Θεμέλιος λίθος στο πιο «όμορφο λιμάνι»


porto-bello

Porto Bello από την Interlink

Στρατηγικά τοποθετημένο δίπλα στο παλιό λιμάνι της πόλης και τη γύρω αναπτυσσόμενη περιοχή, το «Porto Bello» καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία το παλιό με το σύγχρονο, ένα μουσείο κρασιού με ένα μοντέρνο επιχειρηματικό κτήριο.

Μιλώντας στην «Φ» και αναλύοντας την ιδέα του πρωτοπόρου έργου της εταιρείας Interlink, ο εκτελεστικός πρόεδρος του XN Group Χρίστος Νικολάου, εξηγεί γιατί τόλμησε να επενδύσει στο συγκεκριμένο έργο και μάλιστα μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης. «Αγοράσαμε το κτήριο της ΕΤΚΟ από μια ξένη εταιρεία που το είχε αγοράσει με τη σειρά της πριν από 6 χρόνια από τους αδερφούς Χατζηπαύλου. Αν δεν ήταν η κρίση μπορεί να μην ήταν προς πώληση, φανήκαμε τυχεροί…», δηλώνει με αίσθημα ικανοποίησης για την έξυπνη επιχειρηματική κίνηση στην οποία προχώρησε.

porto-bello-Η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία ανέλαβε να αναπαλαιώσει τμήμα της οινοβιομηχανίας Χατζηπαύλου που χρονολογείται από το 1844, διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ακριβώς δίπλα θα δημιουργηθεί ένα εμπορικό κέντρο που θα αποτελείται από δύο επίπεδα (ημιυπόγειους και ισόγειους) χώρους στάθμευσης και τέσσερις ορόφους από πολυτελή γραφεία. Το παλαιό διατηρητέο κτίριο θα στεγάσει μουσείο κρασιού και καταστήματα τα οποία προορίζονται για διάφορες χρήσεις, όπως καφετέριες, εστιατόρια, οίκους μόδας, καθώς και κέντρο διαμαντιών και χρυσού.

«Πιστεύουμε ότι το έργο βρίσκεται σε μια προνομιούχα τοποθεσία, από τις πιο αναπτυσσόμενες σε όλη την Κύπρο σήμερα αφού εφάπτεται του παλαιού λιμανιού και των εγκαταστάσεων της μαρίνας Λεμεσού. Το μεγαλύτερο μας στοίχημα είναι το έργο μας να γίνει σήμα κατατεθέν για την περιοχή λόγω της διαφορετικότητας και της πρωτοπορίας του», δηλώνει ο κ. Νικολάου.

Στις 5 Μαρτίου ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Κάρογιαν έχει προσκληθεί για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εργασιών. Το έργο, το κόστος του οποίου ξεπερνά τα €50εκ. υπολογίζεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2012.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".