Σε νέα βάση το Κοινωνικό Παντοπωλείο


emprakti-koinwniki-allileggyi

Δεδομένα που επιτρέπουν τη λειτουργία του

Η πρόθεση του Δήμου Λεμεσού να λειτουργήσει Κοινωνικό Παντοπωλείο, η οποία ενθουσίασε ειδικά τους ευαισθητοποιημένους σε αυτά τα θέματα συμπολίτες μας, αν και προσέκρουσε τελικά στη δήλωση αδυναμίας των υπεραγορών να ανταποκριθούν, ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκε.

Αντίθετα, η αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, προωθεί άλλες διαδικασίες, στοχεύοντας στην όσο το δυνατό συντομότερη υλοποίηση του στόχου που έχει τεθεί.

«Είμαι άξια να το δουλέψω μόνη μου αν χρειαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Φ» η Πρόεδρος της Επιτροπής Εύη Τσολάκη η οποία έχει θέσει ως προσωπικό της στόχο πλέον να κερδίσει αυτό το στοίχημα παρά τις αντιξοότητες που παρεμβάλλονται λόγω οικονομικής κρίσης. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής εγκρίθηκαν εισηγήσεις της κ. Τσολάκη για να τεθούν κάποιοι όροι που θα επιτρέψουν την επιτυχή κατάληξη με το λιγότερο δυνατό κόστος για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα επιλέξουν να διαθέσουν προϊόντα τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Με βάση τις εισηγήσεις που εγκρίθηκαν, το Κοινωνικό Παντοπωλείο που θα στεγαστεί στον πρώην Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη, θα καλύπτει μόνο έκτακτες ανάγκες κατοίκων του Δήμου Λεμεσού, αλλά και ευρύτερα, εφόσον υπάρχει περιθώριο, για περίοδο μέχρι έξι μηνών με δυνατότητα επέκτασης του χρονικού ορίου αν κριθεί απαραίτητο. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται από ειδική επιτροπή που θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού βάσει των κριτηρίων που έχει θέσει. Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται μία φορά την εβδομάδα το πακέτο που θα έχει ετοιμαστεί ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Θα προσφέρονται κονσερβοποιημένα τρόφιμα, είδη καθαρισμού και γενικά προϊόντα τα οποία διατίθενται στις υπεραγορές και είναι αναγκαία για την καθημερινή διατροφή αλλά και για αξιοπρεπή διαβίωση.

Δεν θα τύχουν έγκρισης για ένταξη στο πρόγραμμα όσοι έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους και συνειδητά δεν το πράττουν ή είναι λήπτες δημόσιων βοηθημάτων ή αλλοδαποί που διαμένουν παράνομα στη χώρα. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε επαίτες» ξεκαθαρίζει η κ. Τσολάκη. Στη βάση των νέων δεδομένων, κάποιες εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνδρομής ενώ ο Δήμος προτίθεται να αποταθεί και στο Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο και να ζητήσει τη συνεργασία εθελοντών στην ταξινόμηση των προϊόντων, στην ετοιμασία των πακέτων και γενικότερα στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".