Το ΣΥΛ γιορτάζει τα 60χρονα του


syl_logoΣειρά εκδηλώσεων διοργανώνει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού για να γιορτάσει τα 60χρονα του. Στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, διοργανώνει επισκέψεις μαθητών από δημοτικά σχολεία στο Μουσείο Νερού για να απασχοληθούν με εκπαιδευτικά παιχνίδια και να αναπτύξουν την υδατική τους συνείδηση.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Stockholm Junior Water Prize (για νέους με θέμα το νερό) που διεξάγεται τον Αύγουστο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Νερού στη Στοκχόλμη. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να μάθουν πολλά από τους πρωτοπόρους σε θέματα νερού, από όλο τον κόσμο. Η Εβδομάδα Νερού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τελετή απονομής των βραβείων από την Πριγκίπισσα Βικτώρια, περιήγηση στο Σουηδικό αρχιπέλαγος, συμμετοχή στη Βασιλική Δεξίωση στο Δημαρχείο και άλλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ένας δεύτερος διαγωνισμός, «Δημιουργώ με το Νερό», καθαρά τοπικός αφορά την ετοιμασία εικονογραφημένου παραμυθιού και προκηρύσσεται με πρωτοβουλία του Μουσείου Νερού του ΣΥΛ σε συνεργασία με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων σε μια προσπάθεια ν’ ασχοληθούν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λεμεσού, με ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν όλο τον πλανήτη, το νερό. Ταυτόχρονα το ΣΥΛ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το νερό.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".