• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Λεμεσός
  • Βραβείο προσφοράς 'Κώστα Παρτασίδη-Βάσου Παπαδόπουλου' από το ΑΚΕΛ Λεμεσού

Βραβείο προσφοράς 'Κώστα Παρτασίδη-Βάσου Παπαδόπουλου' από το ΑΚΕΛ Λεμεσού

akelΜε στόχο την αναγνώριση της προσφοράς Λεμεσιανών στο κοινωνικό σύνολο και στον τόπο γενικότερα, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού αποφάσισε τη δημιουργία του ετήσιου βραβείου προσφοράς "Κώστα Παρτασίδη-Βάσου Παπαδόπουλου".

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε όπως το βραβείο φέρει το όνομα των δυο αείμνηστων διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Λεμεσού, του Δημάρχου Κώστα Παρτασίδη και του Αντιδημάρχου Βάσου Παπαδόπουλου, "που ο βίος η πολιτεία τους, η ζωή και η δράση τους έγιναν συνώνυμα με τη Λεμεσό".

Μέσα από την καθιέρωση του βραβείου, συνέχισε, θα δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να προτείνουν προσωπικότητες, οργανισμούς ή φορείς της Λεμεσού, που επιτελούν πολυσχιδές έργο, μέσα από την κοινωνική, πολιτιστική ή άλλη προσφορά τους, ενώ θα ακολουθεί δημόσια διαβούλευση με την εννεαμελή επιτροπή του βραβείου, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απευθύνεται απευθείας στον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, γραπτώς σε κλειστό φάκελο, στη διεύθυνση Κώστα Παρτασίδη 1,3030 Λεμεσός ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προτείνοντας το άτομο, οργανισμό ή φορέα, που κατά την κρίση του αξίζει αυτής της τιμής, με σύντομη τεκμηρίωση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής του βραβείου, ακαδημαϊκός Μίμης Σοφοκλέους, ανέφερε ότι, σε μια περίοδο όπου η κοινωνία αισθάνεται εγκαταλελειμμένη, το βραβείο αυτό έρχεται να δώσει "ένα μήνυμα ελπίδας, ένα φιλικό κτύπημα στην πλάτη των ανθρώπων οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά στο μοναχικό τους δρόμο, για να δείξει ότι δεν έχει τελειώσει αυτό που ονομάζεται ανθρώπινη ανάσα και αλληλεγγύη και προσφορά προς το κοινό της πόλης και της Κύπρου ευρύτερα".

Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως η Επιτροπή, "με το βάθος και το εύρος που διαθέτει μέσα στα κοινά της πόλης και ευρύτερα", θα μπορέσει να δεχθεί τις εισηγήσεις των πολιτών ως προς το τι αισθάνονται ότι υπάρχει γύρω τους σε διάφορους τομείς, που αξίζει τον κόπο να αναδειχθεί και να αποτελέσει το πρώτο βραβείο προσφοράς "Κώστας Παρτασίδης και Βάσος Παπαδόπουλος".

Είπε, ακόμη, πως η προσφορά των Κώστα Παρτασίδη και Βάσου Παπαδόπουλου "υπήρξε ανεκτίμητη σε δύσκολες μάλιστα εποχές και είχαν χαράξει δρόμους για την εν γένει προσφορά που πρέπει να έχει κάποιος προς την πόλη του και ιδιαίτερα σε μια φάση όπου η Λεμεσός αντιλαμβάνεται καθημερινά ότι μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό μοχλό, τόσο στην πολιτισμική, κοινωνική, εμπορική και σε άλλες πτυχές της κοινωνίας".

Το πρώτο βραβείο της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού "Κώστα Παρτασίδη-Βάσου Παπαδόπουλου" αναμένεται να δοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media