Φοίβος Μαυροβουνιώτης: Ο ΔΗΣΥ έχει όραμα και θέσεις για τον πολίτη


dhsy-Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του ως η πολιτική παράταξη με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, συμβαδίζει με τους σύγχρονους καιρούς και τις ανάγκες της κοινωνίας, προτείνει λύσεις και βλέπει μπροστά.

Την επισήμανση αυτή κάνει ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού του ΔΗΣΥ Φοίβος Μαυροβουνιώτης ο οποίος αναφερόμενος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, τονίζει ότι «δεν είναι εκλογές εξουσίας αλλά μηνυμάτων των κομμάτων προς την κοινωνία και πολύ περισσότερο του μηνύματος που θα στείλει το εκλογικό σώμα προς την πολιτική ηγεσία».

Ο ΔΗΣΥ, αναφέρει ο κ. Μαυροβουνιώτης, ενώνει τη φωνή του με τον κάθε πολίτη, τον κάθε ψηφοφόρο, ο οποίος με τη σειρά του θα στείλει το δικό του μήνυμα έγκρισης ή απόρριψης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες, πολιτικές συναλλαγές και κοκορομαχίες αλλά θέλει να ακούσει προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που τη βασανίζουν. «Μόνο όσοι δεν έχουν προτάσεις που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κοινωνίας συγκαλύπτουν την αδυναμία τους επιχειρώντας να ανεβάσουν τους τόνους και να μετατρέψουν την πολιτική συζήτηση σε αγώνα μποξ», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην «Φ» ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης, αναφέρει ότι «είναι γεγονός ότι στηρίξαμε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστόφια μετά την εκλογή του για να επαναρχίσει μια διαδικασία στο Κυπριακό», τονίζοντας όμως ότι «ουδέποτε δώσαμε λευκή επιταγή» για να προσθέσει ότι «συνεχίσαμε να είμαστε εποικοδομητικοί και να ασκούμε ήπια κριτική ακόμα κι όταν η στάση μας αυτή συνάντησε την αχαριστία των κυβερνώντων και συνεχίσαμε, διότι για τον ΔΗ.ΣΥ υπεράνω όλων είναι η σωτηρία της πατρίδας».

Σε ότι αφορά τον τομέα της οικονομίας και την κοινωνική πολιτική, αναγνωρίζει ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την παγκόσμια οικονομική κρίση. «Ευθύνεται όμως για την αποτυχία της να τη διαχειριστεί, να προστατεύσει την οικονομία και την κυπριακή κοινωνία». Ευθύνεται, όπως τονίζει, γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2008 που εμφανίστηκε η οικονομική κρίση, μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει μέτρα για την συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος που είναι το πρώτο απαιτούμενο για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Φρόντισε μόνο για την αύξηση των εσόδων της με την επιβολή νέων φόρων και βέβαια ευθύνεται για τις 30.000 ανέργους και την ακρίβεια».

Παραθέτοντας κάποιες προτάσεις του κόμματος του, ο κ. Μαυροβουνιώτης επισημαίνει ενδεικτικά ότι «δεν θα είχαμε την ψευδαίσθηση ότι μια πρωτόγνωρη παγκοσμίως οικονομική κρίση θα μπορούσε να αφήσει την Κύπρο αλώβητη και οπωσδήποτε δεν θα επιβάλλαμε φορολογίες στα τρόφιμα και τα φάρμακα και έμμεσες φορολογίες σε όλους σχεδόν τους τομείς της δημόσιας διοίκησης». Αντίθετα «θα προωθούσαμε κίνητρα ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα συμμαζεύαμε τα δημόσια οικονομικά, θα χτυπούσαμε τη γραφειοκρατία και θα αξιοποιούσαμε την κρατική περιουσία».

Ο ΔΗΣΥ, αναφέρει ο κ. Μαυροβουνιώτης, δεν αμφισβητεί την κοινωνική ευαισθησία κανενός αλλά ούτε και δέχεται ότι κάποιοι είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητοι από άλλους. Υπάρχει όμως η ανεργία, οι συντάξεις που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας, το «σφίξιμο» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς αντιμετωπίζει αυτές τις ομάδες συνανθρώπων μας η κυβέρνηση; Τί έχει κάνει για να τις βοηθήσει; «Τα δημόσια βοηθήματα των 120 και των 150 ευρώ είναι δώρο άδωρο όταν την ίδια ώρα επιβάλλεις 5% Φ.Π.Α. στα τρόφιμα και τα φάρμακα… η κοινωνική ευαισθησία δεν μπορεί να εξαντλείται σε επιδόματα και οι πολίτες δεν θέλουν ελεημοσύνη». Τέλος ο κ. Μαυροβουνιώτης θέτει το ερώτημα «πώς μπορεί κάποιος να θεωρείται κοινωνικά ευαίσθητος όταν, ενώ υπάρχουν 30,000 άνεργοι ενοικιάζει πολυτελή ιδιωτικά τζετ και αγοράζει αλεξίσφαιρες λιμουζίνες για να διακινείται;» Ο απλός πολίτης, όπως επισημαίνει, «δικαιολογημένα διερωτάται εάν επί αυτής της διακυβέρνησης, κάποιοι τρώνε με χρυσές μασέλες»


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".