Skip to main content

Χαιρετισμός τιμής στη γυναίκα του κόσμου


IWD-History

Μέσα Γειτονιά

Η 8η Μαρτίου του 1857 ήταν η μέρα που βάφτηκε με αίμα και το κατακόκκινο του στίγμα στο διηνεκές, θα καθοδηγεί και θα φωτίζει τους αγώνες της κάθε γυναίκας για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό τον προσδιορισμό έκανε ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς για το νόημα της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μιλώντας στα πλαίσια της σχετικής εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου με επίσημη προσκεκλημένη την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Μαρία Συγγέρη στο χαιρετισμό της ανάφερε ότι κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας επισημαίνοντας ωστόσο ότι μια φορά τον χρόνο την τιμούμε. «Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η σύζυγος ή κόρη η μάνα… η γυναίκα της Κύπρου, της Ευρώπης και του κόσμου… η γυναίκα της καριέρας, η πολιτικός, η άνεργη αλλά και η εργαζόμενη» τόνισε η κ. Συγγέρη επισημαίνοντας ότι πάντα η γυναίκα είναι αυτή που καλείτε να ανταπεξέλθει σε όλους της τους ρόλους με επιτυχία και πληρότητα. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε κείνες που αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το δικαίωμα του να είσαι γυναίκα, το δικαίωμα να συνεχίζουμε να διεκδικούμε με σθένος το άλλο μισό του ουρανού, κατέληξε η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μέσα Γειτονιάς παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Γυναικών Μονόλογοι» σε σκηνοθεσία του Υπεύθυνου του Εικαστικού Εργαστηρίου Αντρέα Ιακώβου.


Αναζήτηση