Σύγχρονες κατοικίες στον Άγιο Αθανάσιο


katedafisi-ag.athanasios

Πλήρης αναδόμηση προσφυγικού συνοικισμού

Στο δρόμο της πλήρους αναδόμησης έχει μπει ο προσφυγικός συνοικισμός Αγίου Αθανασίου, δίνοντας την ευκαιρία επιστροφής στην περιοχή σε αρκετούς από τους κατοίκους που είχαν μεταστεγαστεί σε άλλες περιοχές, καλύπτοντας παράλληλα και τις στεγαστικές ανάγκες νέων δικαιούχων οικογενειών.

Πέραν των αρχικών κατοικιών οι οποίες αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα διαμερίσματα και χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους τα τελευταία 2 χρόνια, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη και η κατεδάφιση άλλων τεσσάρων παλιών κτηρίων στη θέση των οποίων θα ανεγερθούν σύγχρονες πολυκατοικίες. Για το πρόγραμμα που θα ακολουθεί, ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος Κυριάκος Χατζηττοφής, σε πρόσφατη συνάντηση του με αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Όπως αναφέρεται, η διαδικασία της κατεδάφισης και απομάκρυνσης των αδρανών υλικών θα διαρκέσει δύο περίπου μήνες ενώ παράλληλα το Τμήμα Πολεοδομίας προχωρεί τις διαδικασίες και για την κατεδάφιση και των υπόλοιπων πολυκατοικιών οι οποίες έχουν προ πολλού εκκενωθεί από τους ενοίκους τους.

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες προσφοροδότησης των νέων πολυκατοικιών που θα περιλαμβάνουν σύμφωνα με το κτηριολογικό πρόγραμμα, 20 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 28 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων και 8 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων. Οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Χαρακτηρίζοντας θετική την εξέλιξη στην υλοποίησης του υπόλοιπου προγράμματος αναδόμησης του συνοικισμού, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου μιλώντας στην «Φ», επισήμανε την ικανοποίηση που επικρατεί σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα μετά την καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί στη διαδικασία των κατεδαφίσεων.«Ανοικτό Σχολείο» Δήμου Αγ. Αθανασίου - Πασχαλινή Έκθεση
Το τμήμα Ικεπάνα του «Ανοικτού Σχολείου» του Δήμου Αγίου Αθανασίου διοργανώνει πασχαλινή έκθεση σε συνεργασία με το Ικεπάνα Γκρουπ από την Παρσκευή 15 μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα γίνουν από τον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου και Πρόεδρος της Δ.Ε. του «Ανοικτού Σχολείου» Κυριάκο Χατζηττοφή, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (παλαιό δημοτικό σχολείο) στις 7 το βράδυ της Παρασκευής. Η έκθεση θα λειτουργεί από 10.00πμ–1.00μμ και 4.00μμ– 8.00μμ. 


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".