Πολεμίδια: Οριακό «ναι» στη συνένωση


polemedia

Ένας νέος δήμος γεννιέται

Με μια οριακή πλειοψηφία, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών έδωσε την συγκατάθεση του για τη συνένωση του με το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Απόφαση η οποία ωστόσο θα πρέπει να επικυρωθεί από το σύνολο των ίδιων των κατοίκων, με το δημοψήφισμα που αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούλιο.

Η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάνω Πολεμιδιών έγινε την περασμένη εβδομάδα μέσα σε τεταμένο κλίμα, λόγω των αντίθετων απόψεων που κατατέθηκαν και τελικά η απόφαση υπέρ της συνένωση με το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, λήφθηκε με πέντε ψήφους υπέρ από τον Πρόεδρο Κούλη Παπαμιχαήλ και τους Συμβούλους του ΑΚΕΛ και τέσσερις ψήφους κατά, προερχόμενους από τους Συμβούλους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Δικαιολογώντας την απόφαση του ο κ. Παπαμιχαήλ, πρόβαλε τα οφέλη που θα προκύψουν, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το οικονομικό που, όπως είπε, αποτελεί σήμερα τροχοπέδη στην υλοποίηση σημαντικών έργων.

Μεταξύ αυτών των έργων, υπέδειξε την επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη μέχρι το φράγμα των Πολεμιδιών, την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών της περιοχής και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υφιστάμενων υπηρεσιών του Κοινοτικού Συμβουλίου. Τόνισε ακόμα το γεγονός της γήρανσης του πληθυσμού της περιοχής, τις επιπτώσεις της οποίας «δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε μόνοι μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου, εξέφρασε ικανοποίηση για την συναινετική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάνω Πολεμιδιών, ενώ αναφερόμενος στην αρνητική ψήφο των συμβουλών του ΔΗΣΥ, παρατήρησε ότι αυτό καταδεικνύει ότι ο ΔΗΣΥ απέχει πολύ από τις θέσεις που εκφράζει, για την αναγκαιότητα μιας δυνατής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν με το δημοψήφισμα επικυρωθεί η απόφαση της συνένωσης των Πάνω Πολεμιδιών με τα Κάτω Πολεμίδια, τότε στη Λεμεσό θα προκύψει ένας ακόμα ισχυρός δήμος, μαζί με τον Ύψωνα, στη δυτική περιοχή.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".