• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Λεμεσός
  • Γερμασόγεια: Στη μαγεία χρωμάτων και αρωμάτων

Γερμασόγεια: Στη μαγεία χρωμάτων και αρωμάτων

anthestiria-germasogeia

Ανθεστήρια 14-15 Μαΐου

Προσκλητήριο στη μαγεία των χρωμάτων και των αρωμάτων των λουλουδιών, απευθύνει ο Δήμος Γερμασόγειας, με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων των Ανθεστηρίων που διοργανώνονται στο Σαββατοκύριακο 15 και 15 Μαΐου στο χώρο στάθμευσης του Ποταμού ο οποίος ήδη άρχισε να διαμορφώνεται και να διακοσμείται κατάλληλα.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στον ίδιο χώρο, θα υπάρχουν περίπτερα θεματικών δραστηριοτήτων, όπως αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων ενώ σε άλλα σημεία θα προσφέρονται διάφορα κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα.

Μια καινοτομία στις φετινές διοργανώσεις, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Δήμαρχος Ανδρέας Γαβριηλίδης, θα είναι η αντιπροσώπευση των αδελφοποιημένων Δήμων Δίου - Ολύμπου και Stari Grad, Βελιγραδίου, Σερβίας και η παρουσία του καταξιωμένου ζωγράφου Zoran Andric από την Stari Grad Βελιγραδίου, ο οποίος θα παρουσιάσει τους δικούς του πίνακες ζωγραφικής, με θέμα τον ερχομό της Άνοιξης. Ο κ. Γαβριηλίδης κάλεσε τους δημότες να στολίσουν, στα πλαίσια των Ανθεστηρίων, τις κατοικίες τους με λουλούδια.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κηρύξει το Σάββατο 14 Μάιου στις 7 το βράδυ, η Βοηθός Επάρχου Κρίστια Ροδοσθένους και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Αποκορύφωμα των Ανθεστηρίων θα είναι η παρέλαση τριάντα και πλέον αρμάτων και ομάδων που θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής κατά μήκος της παραλιακής οδού (μεταξύ των οδών Στυμφαλίδων και Χριστάκη Κράνου». Της παρέλασης θα προηγείται η Φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media