Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ληστή που σκότωσε το θύμα του

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ληστή που σκότωσε το θύμα του


Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη πρόσφατης ληστείας στη Λεμεσό, με θύμα 42χρονο αλλοδαπό, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και χθες υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 42χρονος από το Καζακστάν ιδιοκτήτης καταστήματος υπηρεσιών διαδικτύου και συναλλάγματος, κτυπήθηκε από άγνωστο στο κεφάλι, μόλις στάθμευσε το όχημα του για να μεταβεί στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα απέσπασε το τσαντάκι με τις εισπράξεις, που περιείχε ποσό τριών περίπου χιλιάδων ευρώ.

Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, «ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε σαφέστατες οδηγίες προς την ανακριτική ομάδα να αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της για εντοπισμό του δράστη».

Ο κ. Κατσουνωτός ζήτησε και τη συνδρομή του κοινού, λέγοντας ότι «αν υποπέσει κάτι στην αντίληψή του, ακόμη και υπό μορφή πληροφορίας, παρακαλούμε να τη διαβιβάζει ανώνυμα στην γραμμή του πολίτη στο 1460».

«Θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία, αλλά βεβαίως και δεν πρέπει να κινδυνολογούμε», είπε ο κ. Κατσουνωτός, ο οποίος και απέρριψε δημοσιεύματα για έξαρση των ληστειών στην Κύπρο.

Ανέφερε ότι το διάστημα 1/1/2011 μέχρι 30/4/2011 διαπράχθηκαν 45 ληστείες εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν οι 26, δηλαδή ποσοστό 57,8%, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο διαπράχθηκαν 54 ληστείες από τις οποίες εξιχνιάστηκαν μόνο οι 18.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε περαιτέρω ότι «σε καμία περίπτωση η Αστυνομία δεν εφησυχάζει, βεβαίως και ανησυχεί, με δεδομένο μάλιστα ότι ένας δράστης κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ο οποίος για μερικές χιλιάδες ευρώ δεν δίστασε να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή, όμως δεν πρέπει να κυριαρχεί ο πανικός''.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".