30χρονος από τη Λεμεσό δίνει ζωή με το θανατό του

30χρονος από τη Λεμεσό δίνει ζωή με το θανατό του


Ο πρόωρος θάνατος ενός 30χρονου από την Λεμεσό έδωσε ζωή σε τέσσερις άλλους ανθρώπους και χάρισε το φως σε ακόμα δύο. Ο 30χρονος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και οι δικοί του όταν ενημερώθηκαν για την κατάσταση του η οποία ήταν μη αναστρέψιμη αποφάσισαν να δώσουν τα ζωτικά του όργανα για δωρεά.

Αμέσως άρχισε η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων και αναζητήθηκαν οι συμβατοί λήπτες.

Οι νεφροί μεταμοσχεύθηκαν σε δύο Κύπριους νεφροπαθείς που ανέμεναν δότη και βρισκόντουσαν σε πρόγραμμα μηχανικής αιμοκάθαρσης. Και οι δύο μεταμοσχεύσεις έγιναν με απόλυτη επιτυχία. Η πρώτη μεταμόσχευση ξεκίνησε χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες ενώ μετά άρχισε η δεύτερη μεταμόσχευση σε άλλον λήπτη νεφρού.

Αύριο το πρωί θα γίνει επίσης και η μεταμόσχευση των κερατοειδών χιτώνων σε δύο κύπριους ασθενείς στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Το ήπαρ του 30χρονου μεταφέρθηκε με ειδική πτήση στην Βρετανία για να μεταμόσχευση σε συμβατό λήπτη. Για τον σκοπό αυτό έφτασαν χθες βράδυ στη Κύπρο Βρετανοί γιατροί.

Οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".