Συνελήφθησαν 42χρονος και ο γαμπρός του για παράνομη παροχή τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών καναλιών


Κύκλωμα παράνομης παροχής  τηλεοπτικού σήματος ξένων συνδρομητικών καναλιών στην Κύπρο ή και στο εξωτερικό μέσω Κύπρου εξάρθρωσε η αστυνομία στη Λεμεσό.

Για  την υπόθεση, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ένα Ελληνοκύπριο 49χρονών από τη Λεμεσό, ο οποίος σε κατάθεση του στην Αστυνομία παραδέχθηκε την παράνομη μεταπώληση του τηλεοπτικού σήματος των συνδρομητικών καναλιών British SKY, BFBS (British Force Base Station).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ταυτόχρονα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, σε σχέση με την υπόθεση, εναντίον 37χρονου επίσης από τη Λεμεσό, ο οποίος καταζητείται.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, κατά τη χθεσινή επιχείρηση, ο σχεδιασμός της οποίας άρχισε πριν από τέσσερις μήνες, ερευνήθηκαν συνολικά τρία υποστατικά από τα οποία παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσα αποθήκευσης δεδομένων (USB), Κεντρικοί Εξυπηρετητές (Servers), που παρελήφθησαν για δικανικές και περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι  τα μέλη της κυπριακής Αστυνομίας συνοδεύονταν από πέντε ξένους εμπειρογνώμονες και συγκεκριμένα τους τεχνικούς διευθυντές των καναλιών SKY, BFBS, Νόβα Ελλάδος αλλά και της εταιρείας δορυφορικής κωδικοποίησης IRDETO για σκοπούς τεχνολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δραστηριότητα των υπόπτων άρχισε εδώ και αρκετό καιρό, προσφέροντας συνδρομές του τηλεοπτικού σήματος διάρκειας τριών, έξι και δώδεκα μηνών έναντι του ποσού των 55, 89 και 155 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς την εξουσιοδότηση των δικαιούχων.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".