Ικανοποιημένη η Τράπεζα Αναπτύξεως του ΣτΕ από τα έργα του ΣΑΛΑ

Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τα έργα που χρηματοδοτεί και εκτελέστηκαν από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντας.

Τα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας, που επισκέπτονται αυτή την περίοδο την Κύπρο, πραγματοποίησαν σήμερα περιοδεία στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων του ΣΑΛΑ, το οποίο αποτελεί ένα από τα έργα που χρηματοδότησε στην Κύπρο η Τράπεζα Αναπτύξεως του ΣτΕ τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΑΛΑ, το ΔΣ της τράπεζας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του όσον αφορά τα έργα και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τη Διεύθυνση του ΣΑΛΑ ότι είναι έτοιμο να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των έργων για τα επόμενα χρόνια.

Η Τράπεζα έχει μέχρι στιγμής παραχωρήσει στο ΣΑΛΑ δάνεια συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τα οποία αξιοποιήθηκαν ήδη πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα θα ολοκληρωθούν περί το τέλος του 2018, δηλαδή με μια καθυστέρηση 3 χρόνων, αφού οι αρχικοί προγραμματισμοί για ολοκλήρωση των έργων το τέλος του 2015 ανατράπηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης και των δημοσιονομικών μέτρων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση.

Παρά την καθυστέρηση αυτή, η Τράπεζα Αναπτύξεως του ΣτΕ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς το ΣΑΛΑ και διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να παρατείνει τη δανειακή σύμβαση μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το ΣΑΛΑ υπέγραψε σήμερα με ιδιωτική εταιρεία, το 13ο στη σειρά Συμβόλαιο (Ε18), το οποίο αφορά τη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του αντλιοστασίου και των αγωγών του ΣΑΛΑ παρά τη γέφυρα επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι συνολικού ύψους €1.129,945 πλέον ΦΠΑ, ενώ το έργο έχει εγκριθεί να περιληφθεί στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.


Αναζήτηση