Πάνω απ’ όλα η τιμή στον άνθρωπο


iwannis-xatzipavlou

Η Λεμεσός τίμησε τον Αντώνη Χατζηπαύλου

Τον πολιτικό άνδρα και επιχειρηματία αλλά πάνω απ' όλα τον άνθρωπο που με πολλούς τρόπους και αθόρυβα ευεργέτησε και συνεχίζει να ευεργετεί την πόλη και τους συμπολίτες του, τίμησε ο Δήμος Λεμεσού.

Κοινωνικό εργάτη χαρακτήρισε τον τιμώμενο Αντώνη Χατζηπαύλου, ο Δήμαρχος Αντρέας Χρίστου και καταθέτοντας τις εκτιμήσεις του, επισήμανε ιδιαίτερα την πραότητα του χαρακτήρα του, τη δημιουργικότητα αλλά και την αγάπη του προς το ωραίο, με έντονα τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συμπαράστασης.

Αναφερόμενος στην περίοδο που Αντώνης Χατζηπαύλου ήταν Δήμαρχος και ο ίδιος επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, ο κ. Χρίστου, επισήμανε ότι «σε αρκετά από αυτά που διαφωνούσαμε, εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι είχε δίκαιο» επισημαίνοντας ενδεικτικά την επιμονή του στην κατασκευή μεγάλου αποχετευτικού για τη μείζονα Λεμεσό. Η Δημαρχία του Αντώνη Χατζηπαύλου (1986 – 1996), ανέφερε, έβαλε τα στέρεα θεμέλια της περαιτέρω αναπτυξιακής πορείας της ευρύτερης Λεμεσού. Για τη ζωή και το έργο του Αντώνη Χατζηπαύλου μίλησε ο τέως Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Τάκης Νέμιτσας ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη μακρόχρονη επιχειρηματική του πορεία και αλλά και στο αδιάλειπτη κοινωνική του προσφορά.

«Διδάκτηκα από πολύ νωρίς πως ο κάθε άνθρωπος οφείλει να νοιάζεται και να αγαπά του συνανθρώπους του» ανέφερε στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος, επισημαίνοντας ότι «είχα πρότυπο την μητέρα μου που ήταν ενεργό μέλος πολλών φιλανθρωπικών σωματείων και αφιέρωνε σ' αυτά μεγάλο μέρος του εαυτού της». Αναφερόμενος στη Δημαρχία του, τόνισε ότι ήταν αποφασισμένος να εργαστεί για να επιλύσει τα σημαντικότερα προβλήματα της Λεμεσού, με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. «Προσπαθώντας να ενεργώ με γνώμονα το συμφέρον της Λεμεσού, δεχόμουν πυρά από παντού όμως δεν υπαναχωρούσα γιατί πίστευα ακράδαντα σ' αυτό που έκανα και είχα καλούς συνεργάτες που με στήριζαν στις δυσκολίες». Μ' αυτούς τους συνεργάτες, την οικογένεια και ιδιαίτερα τη σύζυγο του Ινώ θέλησε να μοιραστεί την τιμητική διάκριση που του έγινε.

Επί Δημαρχίας του (1986-1996), τέθηκαν τα στέρεα θεμέλια της περαιτέρω αναπτυξιακής πορείας της ευρύτερης Λεμεσού

Αλλάζουν όνομα τα στάδια στα Πολεμίδια

Διαχρονικές έννοιες και αξίες που προκύπτουν με την μετονομασία των σταδίων του Δήμου Πολεμιδιών θα αντιπροσωπεύουν πλέον τα δύο γήπεδα της περιοχής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Στο στάδιο που βρίσκεται στην προσφυγική περιοχή του Αγίου Νικολάου δόθηκε η ονομασία «Στάδιο Δεν Ξεχνώ – Επιστροφή». Το σύνθημα αυτό, όπως ανέφερε στη «Φ» ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργίου αφορά τη στάση ζωής που πρέπει να τηρεί κάθε Κύπριος, όχι μόνο ο πρόσφυγας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ταυτόχρονα μια θύμηση και ένα χρέος.

Το δεύτερο στάδιο που βρίσκεται στο κέντρο των Πολεμιδιών θα ονομαστεί «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», αντιπροσωπεύοντας έννοιες διαχρονικές και οικουμενικές όπως σημείωσε ο κ. Γεωργίου. Παράλληλα με την μετονομασία των δύο σταδίων, το Υπαίθριο Θέατρο Πολεμιδιών παίρνει το όνομα του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς του στον τόπο. Με αυτό τον τρόπο ανέφερε ο Δήμαρχος, τα στάδια αποκτούν ταυτότητα και συμβολική αξία.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".