Ενώπιον δικαστηρίου στη Λεμεσό κρεοπώλης για ακατάλληλα κρέαταΣτο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού οδηγείται ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στη Λεμεσό, για κατοχή σφαγίων χωρίς την εγκεκριμένη σήμανση και χωρίς τον απαιτούμενο υγειονομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζει η Αστυνομία, ο συγκεκριμένος κρεοπώλης φέρεται ότι σφράγιζε με πλαστή σφραγίδα σφάγια τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά, ενώ από έλεγχο, κτηνιατρικός λειτουργός διαπίστωσε πως σε αυτά υπήρχε κοπριά.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα και μετά από έλεγχο των κτηνιατρικών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι εντός του ψυγείου του κρεοπωλείου υπήρχαν σφάγια τα οποία δεν έφεραν τις ενδεδειγμένες σφραγίδες και πως αυτές έφεραν διακριτικό που χρησιμοποιείται από σφαγείο της Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο ωστόσο δεν είχε τεμαχίσει τα σφάγια.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα σφάγια, που παραλήφθηκαν και κατακρατήθηκαν, έφεραν επάνω τους κοπριά , κάτι που υποδεικνύει ότι αυτά δεν τεμαχίστηκαν σε σφαγείο, καθώς σε τέτοια περίπτωση πλένονται και ελέγχονται ώστε να είναι κατάλληλα για την αγορά.

Χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου ο οποίος ανακρίθηκε και οδηγείται σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

16:02 Υπό διήμερη κράτηση για ακατάλληλα κρέατα 51χρονος κρεοπώλης

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, μη ελεγμένα σφάγια να έχουν διοχετευθεί στην αγορά από το κρεοπωλείο του 51χρονου που συνελήφθη χθες και τέθηκε σήμερα υπό διήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, τα τρία σφάγια που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στα ψυγεία του κρεοπωλείου, έφεραν σήμανση από μη εγκεκριμένες σφραγίδες που εκτιμάται πως είναι πλαστές και οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί.

"Τα τρία σφάγια παραλήφθηκαν για καταστροφή και οι εξετάσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία σε στενή συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους", είπε και υπέδειξε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο άπτεται της υγείας του κοινού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Σωτηριάδης είπε ότι, ενόψει και των γιορτών, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Αστυνομία, "ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προωθηθεί για κατανάλωση στο κοινό και άλλα κρέατα υπό τις συνθήκες που διερευνώνται".

Ο 51χρονος ισχυρίζεται πως τα τρία σφάγια τα είχε παραλάβει από πρόσωπο που δεν κατονομάζει, ωστόσο δεν αποκλείεται, αυτά να προέρχονται από τη μάντρα που διατηρεί στην επαρχία Λεμεσού.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως τα σφάγια έφεραν επάνω τους κοπριά, κάτι που υποδεικνύει ότι αυτά δεν τεμαχίστηκαν σε σφαγείο, καθώς σε τέτοια περίπτωση πλένονται και ακολουθείται ειδική διαδικασία ώστε να είναι κατάλληλα για την αγορά.


Αναζήτηση