Επιβράβευση Οικολογικών Σχολείων


vravefsi_oikologikon_sxoleionΣτο θεσμό των Οικολογικών Σχολείων συμμετέχουν 60 σχολεία της επαρχίας Λεμεσού

Μια περιβαλλοντική και εκπαιδευτική ταυτόχρονα εκδήλωση, διοργανώθηκε από την Ελληνική Τράπεζα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA και τοΥπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση έγινε η απονομή των βραβείων του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» στο οποίο χορηγός είναι η ΕλληνικήΤράπεζα. Στην παρουσία Δημάρχων, ανώτερων λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας και άλλων κρατικών αξιωματούχων, βραβεύτηκαν 60 συνολικά Οικολογικά Σχολεία της επαρχίας Λεμεσού τα οποία συμμετείχαν τα 2-3 συνεχή τελευταία χρόνια στο θεσμότων Οικολογικών Σχολείων ο οποίος στηρίζεται για 12 συνεχή χρόνια από τον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας Τα σχολεία που βραβεύτηκαν παρέλαβαν τις Πράσινες Σημαίες, πιστοποιητικά και σφραγίδες.

Τα Οικολογικά Σχολεία είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της FEE (Foundation for Environmental Education) και απευθύνεται στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Έχει ως στόχο, μέσα από τη μελέτη θεμάτων όπως είναι η Ενέργεια, το Νερό, τα Απορρίμματα και η Βιοποικιλότητα – Θάλασσα, να βοηθήσει τους μαθητές και αυριανούς πολίτες να αποκτήσουν μια υπεύθυνη και ενεργητική στάση έναντι του περιβάλλοντος. Μαζί με τους μαθητές ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται και οι ενήλικες που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Προγράμματος.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων, εμπλουτίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και οικολογικά τραγούδια από τα παιδιά της Β1 του ΙΑ’ Τσιρείου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού υπό τη καθοδήγηση της Ειρήνης Κακογιάννη.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".