Μετέωρο το υπόγειο parking


ergotaksio-pollaplis-diastasis

Κίνδυνος να μην αρχίσουν οι εργασίες στον προβλεπόμενο χρόνο

Μετέωρο φαίνεται ότι μένει το θέμα της ανέγερσης του πολυσυζητημένου χώρου στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους, με ορατό τον κίνδυνο να μην αρχίσουν οι εργασίες στον προβλεπόμενο χρόνο. Ενώ πρόσφατα δόθηκε διαβεβαίωση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού ότι θα υπογράφονταν τα συμβόλαια στις 16 Νοεμβρίου, το έργο φαίνεται να οδεύει σε αναβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ», η εργοληπτική εταιρεία Lois Builders που ανέλαβε το έργο έχει «τραβήξει πίσω» κι αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης. Το κόστος των καινούργιων χρεώσεων των τραπεζών, τα επιτόκια και άλλες οικονομικές πτυχές προκαλούν δυστοκία. Όπως είναι γνωστό το έργο προβλέπεται να γίνει με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης (ΒΟΤ) και περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης δύο ορόφων, χωρητικότητας τριακοσίων περίπου αυτοκινήτων. Στο ισόγειο τα σχέδια προνοούν την κατασκευή δεντροφυτεμένης πλατείας με προβλεπόμενους χώρους στάθμευσης 80 περίπου αυτοκινήτων. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία υπόγειας σήραγγας μήκους πέραν των εκατόν μέτρων, μέσω της οποίας θα διοχετεύεται η κίνηση των αυτοκινήτων από τον χώρο στάθμευσης προς την οδό Αθηνών.

Το έργο χαρακτηρίζεται τόσο από τον Δήμο αλλά και από τους καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης, ζωτικής σημασίας. Αντίθετη ωστόσο άποψη διατηρούν η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων της περιοχής όπως και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών οι οποίοι εκτιμούν ότι θα προκληθεί οχληρία και κυκλοφοριακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, όπως είναι γνωστό έχει καταχωρήσει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης του Δήμου Λεμεσού για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".